Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πούλαγαν ανενόχλητοι τα ναρκωτικά μέσα στο μετρό

Εντυπωσιακές περιγραφές από την ΕΛ.ΑΣ για τις πιάτσες της ηρωίνης.
Μοίραζαν την ηρωίνη, στα σκαλιά του Μετρό, στο Πανεπιστήμιο, σαν να ήταν …διαφημιστικά φυλλάδια. Mπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιβατών, δεκάδες χρήστες
(ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν και σχολικές τσάντες) περνούσαν μπροστά από τους αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών τους έδιναν με γρήγορες κινήσεις λεφτά, κινητά ή ακόμη και …παπούτσια, ενώ εκείνοι με την σειρά τους έβγαζαν από το στόμα τους τα «φιξάκια». Σαν να ήταν η πιο νόμιμη συναλλαγή…

Αυτές οι εντυπωσιακές όσο και δραματικές περιγραφές περιέχονται στην τεράστια δικογραφία που σχημάτισε μετά από πολύμηνη έρευνα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για την εμπλοκή 150, περίπου, ατόμων σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε διάφορες πιάτσες της Αθήνας και κυρίως γύρω από τη Νομική Σχολή, τα Προπύλαια και τον τοπικό σταθμό του Μετρό. Στον δικαστικό φάκελο περιλαμβάνονται περισσότερα από 3000 βίντεο και φωτογραφίες της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η ΕΛ.ΑΣ στις «πιάτσες» ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες διακινητές είναι και δύο αλλοδαποί υπάλληλοι εταιρείας καθαρισμού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, που είχαν κλέψει και ποσότητες ακριβών αντικαρκινικών φαρμάκων. Εντυπωσιακό στοιχείο του δικαστικού φακέλου είναι ότι αρχηγικά μέλη της συμμορίας έδιναν ανενόχλητοι κατευθύνσεις για τη μεταφορά των ναρκωτικών από τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών Κορυδαλλού που χρησιμοποιούνται επισήμως από τους κρατούμενους. Επιπλέον τα έσοδά τους από το εμπόριο ναρκωτικών τα προωθούσαν μέσω της γνωστής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, στην Αλβανία, με την παρεμβολή διαφόρων άλλων ατόμων. Προκειμένου να εξαϋλώνονται τα ίχνη τους…

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ, έκτασης 276 σελίδων, περιγράφονται εκατοντάδες εντυπωσιακές (βιντεοσκοπημένες) σκηνές πώλησης ναρκωτικών, οι οποίες έχουν καταγραφεί από διαρκή έρευνα 16 συνολικά αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. Στην σελίδα 130 του διαβιβαστικού σημειώνεται «όλοι οι αφρικανοί διακινητές διακρίνονται να ανεβαίνουν από την οδό Πανεπιστημίου προς την Μασσαλίας. Αρχικά τους προσεγγίζουν τρεις και μετά επτά τοξικομανείς. Οι πωλήσεις πλαστικών συσκευασιών που περιέχουν ηρωίνη είναι πολλές, εκείνη τη στιγμή. Ο "Μισέλ" (σ.σ. ένας από τους πωλητές) βγάζει τρεις από το στόμα και ο "Αντρέ" (σ.σ. ένας από τους συνεργούς του) άλλες δύο, επίσης βγάζοντας από το στόμα. Στην συνέχεια καταγράφεται διαφωνία μεταξύ των διακινητών και των τοξικομανών για τα χρήματα και ένας τρίτος λειτουργεί ως ταμίας αφού μαζεύει τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις. Οι συναλλαγές δεν σταματούν από τους "Μισέλ" και "Αντρέ" που πωλούν ακατάπαυστα και άλλες αυτοσχέδιες πλαστικές σακούλες ενώ οι άλλοι δύο λειτουργούν σαν τσιλιαδόροι».

Αυτός ο επιδεικτικός «περίπατος» των εμπόρων ναρκωτικών από την οδό Πανεπιστημίου προς την Μασσαλίας ή κατά μήκος άλλων κεντρικών δρόμων της Αθήνας, με τους τοξικομανείς να συρρέουν και να τους περιτριγυρίζουν αγοράζοντας ναρκωτικά, περιγράφεται και σε άλλα σημεία του διαβιβαστικού…

Σε άλλο σημείο του ιδίου εγγράφου περιγράφεται σκηνή στον σταθμό του Μετρό, στο Πανεπιστήμιο, στις 10 η ώρα, στις 13 Μαΐου 2016: «στο βίντεο αυτό φαίνονται όλοι οι πωλητές να βρίσκονται εντός του μετρό (στάση Πανεπιστήμιο) στις σκάλες και αφού οι τοξικομανείς που βρίσκονται τριγύρω τους εντοπίζουν και ξεκινούν να τους προσεγγίζουν για να αγοράσουν ναρκωτικές ουσίες. Αρχικά ένας από τους αλλοδαπούς πωλητές ξεκινά να πωλεί αυτοσχέδια-πλαστική συσκευασία με ηρωίνη που βγάζει από το στόμα και στη συνέχεια ένας συνεργός του φαίνεται ξεκάθαρα να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό από γυναίκα τοξικομανή. Στη συνέχεια το ίδιο και σε άντρα χρήστη ναρκωτικών. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τοξικομανείς περιμένουν στην αναμονή για να αγοράσουν ναρκωτικά από τους εν λόγω διακινητές και καταγράφονται περισσότερες από 18 πωλήσεις ηρωίνης που οι διακινητές τις βγάζουν από το στόμα τους…».

Ενδιαφέρον σημείο της δικογραφίας και δείγμα της ασυδοσίας στην πώληση των ναρκωτικών είναι ο διάλογος δύο εμπόρων που ζητούν «αναβάθμιση» της.. ποιότητας χασίς και ηρωίνης γιατί υπάρχει μεγάλη «προσφορά». Όπως ανέφερε ένας από αυτούς «βρες μάτι καλό ρε φίλε με καμιά καλή τιμή. Με φθηνή τιμή το βρίσκουν παντού οι…. Και παίρνουν παντού». Με τον συνεργάτη του να μιλά για την αγορά «ολλανδικού πράγματος».

Πάντως στην δικογραφία περιγράφονται και διάφορα ευτράπελα με τους διακινητές ναρκωτικών, όπως στην προσπάθεια να αποφύγουν έλεγχο σε «θερμοκήπιο» υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης που είχε εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ και υπήρχε περιπολικό έξω από αυτό. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν «συνεργασία» με τον βοσκό σ ένα μαντρί κοντά στο «θερμοκήπιο» που λειτουργούσε ως σύνδεσμος τους ή και παρατηρητής. Όμως την κρίσιμη ώρα το σύστημα ελέγχου κατέρρευσε και ακολουθεί η βουκολικού τύπου ενημέρωση.
 Όπως ανέφερε ένας εκ των διακινητών «ο τσομπάνης δεν πήγε από το μαντρί να πούμε γιατί δεν έχει χαρτιά (σ,σ. και φοβόταν τον αστυνομικό έλεγχο) και τον πήρα εγώ από το βουνό και τον πήγα στο σπίτι. Δεν πήγε καθόλου και πήγε η γυναίκα στα γίδια…».




Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΒΗΜΑ
.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια