Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξεσηκώνονται οι ναυτικοί για το φορολογικό

Σκληρή απάντηση στα σχέδια των θεσμών για αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών δίνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σε έκτακτη συνεδρίαση το πρωί της Τρίτης η ΠΝΟ αποφάσισε να «δέσει» τα πλοία όλων των κατηγοριών από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής με προοπτική κλιμάκωσης.
Ισχύει και η 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει για τις 8 Δεκεμβρίου. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου το Σάββατο προκειμένου να αποφασίσει την κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων.
Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει ότι «οι Έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην Εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους»
"Και ενώ έπρεπε να αποκατασταθεί η άδικη αυτή μέχρι σήμερα φορολόγησή τους με το παραπάνω προσχέδιο προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει και η φορολόγησή τους να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημα τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση του αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράτεται προκαταβολικά από το Κράτος."
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια