Εκτός από χρήματα, το ΑΤΜ μπορεί να σας δώσει και άλλα «πράγματα». Δείτε ποια είναι αυτά…


Η χρήση ενός ΑΤΜ είναι μία διαδεδομένη συνήθεια πολλών από εμάς που δεν έχουμε το χρόνο ή την υπομονή να περιμένου με τις ώρες στις ουρές των τραπεζών. Ωστόσο, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα ATM μιας τράπεζας για να βγάλετε ή να καταθέστε χρήματα, χωρίς να το συνειδητοποιείτε, «παίρνετε» μαζί μας και κάτι άλλο.

Τί; Χιλιάδες μικρόβια!

Σύμφωνα με ερευνητές στη Νέα Υόρκη που ανέλυσαν τα πληκτρολόγια από συνολικά 66 μηχανήματα ΑΤΜ στο Μανχάταν, το Μπρούκλιν και το Κουίνς, βρήκαν πως τα ΑΤΜ είναι γεμάτα με μικρόβια από το ανθρώπινο δέρμα, παρόμοια με εκείνα που βρίσκονται στο μπάνιο, στις μαξιλαροθήκες και στις τηλεοράσεις.

Βρήκαν επίσης ότι εκτός από το ότι «αφήνουμε λίγο από τον εαυτό μας» κάθε φορά που αγγίζουμε το πληκτρολόγιο ενός ΑΤΜ, αφήνουμε επίσης διαφόρων ειδών «σκουπίδια» από περισσεύματα φαγητού.

Οι ερευνητές βρήκαν ίχνη από κοτόπουλο, ψάρι και άλλα θαλασσινά, τα οποία ήταν από τα πιο συχνά μικρόβια από υπολείμματα τροφών.

Στο Μανχάταν βρήκαν ένα είδος μούχλας, που ονομάζεται Xeromyces bisporus, το οποίο συνδέεται με χαλασμένο κέικ και άλλα ψημένα αγαθά (όπως σφολιάτες).

Δείτε το βίντεο από το σχετικό ρεπορτάζ του FoxNews.Πηγή: athensmagazine.gr