Άδικα στοχοποιήθηκαν οι αστυνομικοί για τα έκτροπα της Σούδας - Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου  καταδικάζει τα συνεχή έκτροπα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Σούδας της Χίου και κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.


«Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να θυμίσουμε ότι, πρώτοι είχαμε προειδοποιήσει για τα επακόλουθα του στρουθοκαμηλισμού και της ανικανότητας διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. Επακόλουθα που αν δεν δράσουμε τώρα θα γίνουν ακόμα χειρότερα», αναφέρει η Ένωση και συνεχίζει:
«Αντιμέτωποι με αυτήν την πραγματικότητα έρχονται οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Χίο που καθημερινά βάλλονται από παντού. Στο βωμό του μικροπολιτικού κέρδους μια ομάδα εργαζόμενων έχει ενοχοποιηθεί και στοχοποιηθεί. Η ΕΑΥΝ Χίου δεν θα δεχτεί την θυματοποίηση των μελών της αλλά ούτε και την κανιβαλιστικη διάθεση των δήθεν ευαισθητοποιημένων και μη. Ο Έλληνας αστυνομικός είναι ένας σκληρά εργαζόμενος επαγγελματίας και ένας εργαζόμενος οικογενειάρχης με ανησυχίες για τον τόπο του. Έτσι και εμείς έχουμε καταφέρει να ανταπεξέλθουμε ως σήμερα στις προκλήσεις των εποχών και θα συνεχίσουμε το έργο μας επαγγελματικά κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες που μας θέλουν ‘’προστάτες’’ των διάφορων τάσεων.»
Καταλήγοντας η Ένωση τονίζει ότι η «αστυνομία δεν είναι Μ.Κ.Ο, εθελοντική οργάνωση ή ακροδεξιά παράταξη. Είναι πυλώνας της δημοκρατίας και οι αστυνομικοί, πιστοί στον όρκο τους, με όλες τους τις δυνάμεις προσπαθούν να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας σε όλους.
Ελπίζουμε να εκτονωθεί η κατάσταση για το καλό όλων μας και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Η ΕΑΥΝ Χίου και προτάσεις έχει καταθέσει και άποψη έχει.»

alithia.gr