Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πως έγινε η επίθεση στη γαλλική πρεσβεία και πως τραυματίστηκε ο αστυνομικός... Τι εκμεταλλεύτηκαν - Βλέπουν ΟΛΑ

Καλά σχεδιασμένη και εξαιρετικά προσεκτική αποτιμάται η επίθεση των τρομοκρατών προφανώς της ΟΛΑ που χτύπησαν νωρίτερα την γαλλική πρεσβεία με
χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η ενέργεια εκδηλώθηκε σε ώρα που δεν υπήρχε κίνηση στην Βασ. Σοφίας, όμως οι τρομοκράτες περίμεναν τη διέλευση του πρώτου αστικού λεωφορείου, ώστε να "κρυφτούν" πίσω έξω ακριβώς από την πρεσβεία όταν και πέταξαν την χειροβομβίδα.

Η πρόθεση τους ήταν να μην φαίνονται από τους αστυνομικούς των διμοιριών της Βουλής, όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά προφανώς για ν' αποφύγουν κάποια αντίδραση ίσως και έναν εναντίον τους πυροβολισμό.

Ο αστυνομικός σκοπός που ήταν στο κουβούκλιο, ίσως από τον κρότο, αλλά το πιο πιθανό επειδή τους είδε να σταματούν, άνοιξε την πόρτα για να ελέγξει την κατάσταση, όμως εκείνη ακριβώς την στιγμή, θραύσμα της χειροβομβίδας τον τραυμάτισε στο πόδι. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση το θραύσμα αφαιρέθηκε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε και είναι καλά.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αναζητήσεις εστιάστηκαν σε μια μαύρη μηχανή TDM που κατέβηκε στην Πανεπιστημίου. Λίγο αργότερα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν παρατημένη και με ζεστή τη μηχανή μια τέτοια μοτοσικλέτα στην οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, η οποία παραλήφθηκε από την αντιτρομοκρατική για εργαστηριακό έλεγχο.

Η επίθεση "χρεώνεται" στην ΟΛΑ και στην Πόλα Ρούπα, με παρελθόν σε επιθέσεις με αυτόματα όπλα σε πρεσβείες.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια