Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προς έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για το κύκλωμα διαρρηκτών

Στην έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για πρόσωπα που φέρονται να μετείχαν στο κύκλωμα το οποίο ρήμαξε δεκάδες πολυτελείς κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, προσανατολίζονται οι δικαστικές αρχές.
Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη άτομα τα οποία εντός των ημερών θα κληθούν να απολογηθούν.
Την ίδια ώρα ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας στο απολογητικό υπόμνημά του αναφέρει ότι γνωρίζει μόνο δύο από τους συγκατηγορουμένους του, ενώ τονίζει ότι «τίποτα από όσα λένε οι μάρτυρες ότι εκλάπησαν από τα σπίτια τους δεν βρέθηκε στο δικό μου».  Για τα τρία ρολόγια που βρέθηκαν στο σπίτι του, αναφέρει: «Το  SHOPARP είναι ιδιοκτησίας μου, το Frank Muller είναι της μνηστής μου και το τρίτο είναι  απλή απομίμηση ROLEX.
Όπως επισημαίνει: «Για τα τρία αυτά ρολόγια που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία μου ζητώ τη διερεύνηση της προέλευσής τους από τους νόμιμους  εκπροσώπους των εταιρειών κατασκευής
τους στην Ελλάδα έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι κανένα από αυτά δεν είχε εκφύγει από την κυριότητα του ιδιοκτήτη τους  χωρίς τη συναίνεσή τους».
Ερωτηθείς τι είναι το  Panerai, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι «είναι μια συλλογή από ρολόγια ενός εφοπλιστή ο οποίος ήθελε να τα πουλήσει 600 χιλ ευρώ ενώ τα είχε αγοράσει 1,5 εκατ. ευρώ.
Κληθείς να σχολιάσει για αναφορά τουσε συνομιλία στις 22 Σεπτεμβρίου σε ένα «PATEK PHILIPPE ρολόι μισό-  μισό», είπε ότι «το μισό - μισό σημαίνει ατσάλι χρυσό. Δεν γνωρίζω που το είχε βρει».
Στην ερώτηση «δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι αυτά ήταν κλεμμένα;», ο ίδιος απάντησε ότι «μου είχε πει ότι είχε πολύ μεγάλο κύκλο».
Ο κατηγορούμενος στο υπόμνημά του τονίζει ακόμη ότι «ουδέποτε ήμουν εγκληματίας, ουδέποτε έκανα παρέες με εγκληματίες παρέα στη ζωή μου, προέρχομαι από πολύ σοβαρή οικογένεια, μεγαλωμένος με αρχές, με αυστηρότητα και πολλή αγάπη».
Όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος «ουδέποτε θα έμπλεκα αν γνώριζα μια τέτοια κατάσταση. Θα είμαι πάντα συνεπής σε οποιαδήποτε φάση αυτής της ποινικής διαδικασίας, όποτε κληθώ. Δέχομαι οποιονδήποτε περιοριστικό όρο κρίνετε εσείς κυρία πρόεδρε σκόπιμο. Ακόμη κι αυτόν της ηλεκτρονικής επιτήρησης, δικής μου δαπάνης, διότι η  δική μου ποιότητα και το λευκό μου ποινικό μητρώο δεν είναι ενός ανθρώπου που μπορεί να συγχνοτίζεται με κρατουμένους αφού είμαι σίγουρος μετά βεβαιότητας ότι θα πέσω θύμα εκβιασμού».
Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία που αντιμετωπίζει ενώ για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του αναφέρει: «Ανήκουν στον αδελφό μου που είναι ανάπηρος και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Είναι χρήματα από αναδρομικά επιδόματα αναπηρίας που παίρνει η μητέρα μου για αυτόν».

naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια