Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα δικαίωση για τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου

Πλήρης δικαίωση έστω και με καθυστέρηση από τη Δικαιοσύνη για τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου Εμμ. Μανταδάκη και το γιο του Βασίλειο, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί από τη
διοίκηση του του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεφελίου, διά του προέδρου της, για κλοπή από το χώρο του γυμναστηρίου του χωριού, του εξοπλισμού, τον οποίο μετέφερε στο γήπεδο της τοπικής ομάδας.
Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η ¨Π¨ με δημοσίευμα στης 15 Ιανουαρίου του 2013.
Το δικαστήριο που είχε γίνει για την υπόθεση, τον Ιούνιο του 2014, αποφάνθηκε ότι
δεν διαπράχθηκε το αδίκημα της κλοπής και κήρυξε αθώους πατέρα και γιο, ωστόσο το δικαστήριο παρέλειψε να αποφανθεί σε ποιον ανήκουν τα επίμαχα όργανα γυμναστικής.
Έτσι μετά από  αίτηση του προς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για να κλείσει κι αυτή η εκρεμότητα, το Δικαστήριο με συμπλήρωση της απόφασης του, αποφάνθηκε ότι τα όργανα γυμναστικής ανήκουν στον κ. Μανταδάκη και θα πρέπει να του αποδοθούν.
Ο ίδιος αισθάνεται πλήρως δικαιομένος με την απόφαση του Δικαστηρίου που τον αθωώνει μετά τη δικαστική περιπέτεια που είχε.
Όπως είχε γράψει η ¨Π¨, ο κ. Μανταδάκης είχε κατηγορηθεί για κλοπή του εξοπλισμού και είχε μάλιστα συλληφθεί, ενώ την ίδια κατηγορία αντιμετώπιζε και ο γιος του.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία καθώς οι «πρωταγωνιστές» είναι καταξιωμένα κοινωνικά και επαγγελματικά πρόσωπα με μεγάλη προσφορά στα κοινά.
Στην ουσία η διαμάχη έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτών των μηχανημάτων (οργάνων γυμναστικής) και της οικονομικής διαφοράς που φέρεται να υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Μονοφατσίου στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει  ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα είχαν αγοραστεί με δικά του χρήματα προς διευκόλυνση του πολιτιστικού συλλόγου, ο οποίος τη δεδομένη χρονική στιγμή αδυνατούσε οικονομικά να προχωρήσει στην αγορά τους για τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου.
Υποχρεώθηκε, όπως είχε πει, να τα μεταφέρει στο γήπεδο της ομάδας μετά την άρνηση του Πολιτιστικού Συλλόγου να αναγνωρίσει την οικονομική οφειλή προς εκείνον.
Από την πλευρά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος αρνούνταν ότι χρωστούσε χρήματα στον κ. Μανταδάκη, υποστηρίζοντας ότι τα μηχανήματα που αφαίρεσε, είχαν αγοραστεί με χρήματα από εκδηλώσεις του Συλλόγου.
Υποστήριξαν ακόμα ότι ο κ. Μανταδάκης είχε αναλάβει να διαμορφώσει το χώρο του γυμναστηρίου με δικές του δαπάνες, για τις οποίες ο σύλλογος δεν είχε καμία ευθύνη και καμία συμμετοχή.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μανταδάκης έχει υποβάλει μήνυση για ξευδή καταμήνυση και ψευδορκία και αη απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
 ΠΑΤΡΙΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια