Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πως ερμηνεύεται η επιστολή Γιωτόπουλου: "Συνεπής ψεύτης, απόλυτος συνωμότης..." - Κουφοντίνας: "Εγώ και τέλος..."

Η επιστολή προς το ΕΘΝΟΣ χθες του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, προκάλεσε πολλές και ποικίλες αντιδράσεις, που αναμένεται να αυξηθούν, όταν παραλάβουν το όπλο της κριτικής αυτοί που
θ' απαντήσουν στις μομφές.

Το προφανές στη εξυπηρέτηση της επικοινωνιακής σκοπιμότητας του κ. Γιωτόπουλου, είναι το αναπάντητο ακόμη δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης του. Το άδηλο όμως; Ποιον σκόπελο και ποιους κινδύνους μπορεί να υποκρύπτει. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής που τον γνωρίζουν από την περίοδο των συλλήψεων, λένε στο bloko.gr ότι παραμένει ακλόνητα συνεπής: "Συνεπής ψεύτης, απόλυτος συνωμότης". 

Για να δούμε λοιπόν πρώτα την χρονική συγκυρία σε συνάρτηση με την όποια σκοπιμότητα. Η 17 Ν, βγήκε από τις επίσημες λίστες των ανά τον κόσμο τρομοκρατικών οργανώσεων που εκπονεί το Στειτ Ντιπάρντμεντ, στις 25 Αυγούστου του 2015. Μόλις πέρσι δηλαδή και 13 χρόνια μετά την εξάρθρωση. Όμως, σε λίγες ημέρες έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Συμπτωματικό; Κανείς δεν ξέρει. Δεν αποκλείεται πάντως η παρέμβαση αυτή να δημιουργήσει ζητήματα.

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για να τεκμηριώσει το βασικό κατηγορώ στο συλλογισμό του, γράφει ότι: «Σε σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002 υπήρχε ένα όπλο που ''έκαιγε'' ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δε βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι Μυστικές Υπηρεσίες; Κάποιος από τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές;».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο βιβλία του "Γεννήθηκαν 17Νοέμβρη" αποκαλύπτει απερίφραστα ότι αυτός μπήκε στη γιάφκα της Δαμάρεως στο Παγκράτι και "καθάρισε το σπίτι". Επίσης, ο κατά την αστυνομία ψυχρός εκτελεστής όταν ρωτήθηκε για το άφαντο ιστορικό σαρανταπεντάρι τον καιρό της σύλληψης στην αντιτρομοκρατική, είχε πει ότι το συγκεκριμένο όπλο, η γραφομηχανή έμβλημα και η σφραγίδα της οργάνωσης, είναι κειμήλια του επαναστατικού κινήματος και δεν θα παραδοθούν. Όπως εκτιμάται, αποθηκεύτηκαν σε ιδιωτική μουσειακή συλλογή, μαζί με τις επίσης ιστορικές σφραγίδες του ΕΛΑ.

Το δεύτερο ζήτημα που θίγει ο καταδικασμένος ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι κάποιες χειρόγραφες σημειώσεις του αρχηγού κατά τον ίδιο της οργάνωσης που καταστράφηκαν: Δεύτερο, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή θα ‘πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;"

Και αυτό το ερώτημα έχει απαντηθεί από τον Κουφοντίνα στο ίδιο βιβλίο. Τα έγγραφα μαζί με το περιεχόμενο δύο σκληρών δίσκων ηλεκτρονικού υπολογιστή με πολύ σημαντικές κατά τον ίδιο πληροφορίες από παρακολουθήσεις και άλλες πηγές, τα είχε καταστρέψει όταν επέστρεψε χωρίς τον σύντροφο του στο Παγκράτι από τον Πειραιά.


Το τρίτο κατά σειρά ζήτημα που θίγει ο κ. Γιωτόπουλος είναι τα ασύλληπτα μέλη: "Τρίτο, υπήρξαν επιβαρυντικές καταθέσεις εναντίον του ίδιου και εναντίον άλλων δύο κολλητών του από συλληφθέντες που συνεργάστηκαν με τις Αρχές. Καταθέσεις περισσότερες από μία. Ποιος έδωσε εντολή να αγνοηθούν και να μπουν στο αρχείο; Οι τρεις αυτοί συνδέονταν με άλλους πέντε. Απ’ αυτήν την ομάδα των τουλάχιστον οκτώ (8), ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες".

Όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Γιωτόπουλος αρνήθηκε ότι υπήρξε μέλος της 17Ν. Τώρα λέει ότι γνωρίζει τον αρχηγό και άλλους 7 ασύλληπτους. Όλα αυτά τα χρόνια, έδωσε μάχη για να καταρριφθούν ως αποδεικτικά στοιχεία τα μεταφερόμενα αποτυπώματα και DNA. Τώρα τα επικαλείται για να τεκμηριώσει το θεώρημα των ασύλληπτων που και η ίδια η αστυνομία δεν αρνείται πως υπάρχουν, αλλά τους καταλογίζει περιφερειακούς ρόλους. Θυμίζουμε πως όταν πιάστηκε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επικύρωσε το ιστορικά οριστικό τέλος της επαναστατικής οργάνωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά, "εγώ και τέλος..."  

Εκτός από τον Κουφοντίνα με τον οποίο όμως βρίσκεται σε άγρια κόντρα διάσταση όχι από το 2002 και τις συλλήψεις αλλά ήδη από το μακρινό 1997, ο Γιωτόπουλος στοχοποιεί δύο παλιούς συντρόφους του. Ο ένας είχε παρουσιαστεί ως στρατολόγος και ο δεύτερος ως εκτελεστής με το συνωμοτικό προσωνύμιο Πάρκινσον. Ο τελευταίος θεωρείται ως ο καθοδηγητής της νεοτρομοκρατίας και πιο συγκεκριμένα της Συνωμοσίας.

 Τα βασικά ερωτήματα ωστόσο παραμένουν. Γιατί τώρα και ποιος ο άδηλος στόχος. Το μέλλον και η μεταξύ τους καταγγελτική αλληλογραφία ίσως φωτίσουν το σκοτάδι. 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια