Οι λεπτομέρειες για το επεισόδιο που έκανε άνω κάτω το ''Γεώργιος Γεννηματάς''


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 36χρονος από τη Συρία είχε μεταφερθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, τραυματισμένος στο αφτί, ύστερα από επεισόδιο στο οποίο φαίνεται ότι ενεπλάκη μαζί με άλλα άτομα, στην περιοχή του Βαρδαρίου. Γι' αυτό το λόγο προσήχθη στο ΑΤ Πλατείας Δημοκρατίας αλλά λόγω του τραυματισμού του, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο "Γεννηματάς" για να εξεταστεί.

Εκεί, για άγνωστο λόγο, άρχισε να τα κάνει "γυαλιά - καρφιά", σπάζοντας αρχικά τις τζαμαρίες του νοσοκομείου και απειλώντας να βάλει τέλος τη ζωή του, ενώ στη συνέχεια εκσφενδόνισε γυαλιά στο δρόμο, στην οδό Εθνικής Αμύνης, μπροστά από το νοσοκομείο.

Η Άμεση Δράση έλαβε ειδοποιήθηκε στις 7 παρά 10 το πρωί και προληπτικά έκλεισε την Εθνικής Αμύνης για περίπου μία ώρα, μέχρι τη στιγμή δηλαδή που αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό.

Οι αρχικές εκτιμήσεις που ανέφεραν ότι πιθανότατα επρόκειτο περί τοξικομανούς δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ο 36χρονος, ο οποίος ζει καιρό στην Ελλάδα πληρώντας τις νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή του, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα μεταφερθεί σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για να εξεταστεί, ενώ από τη Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δόθηκε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία για διακεκριμένες φθορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ