Ομοσπονδίες Αστυνομικών: Έντονη ανησυχία για την επίθεση στο συνάδελφο

Την αναθεώρηση απαρχαιωμένων τακτικών ασφαλείας ζητούν ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία και τον τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού, που εκτελούσε χρέη σκοπού.
Διαβάστε την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών:
Με τις σκέψεις μας στο συνάδελφο και σε όσους άλλους διέτρεξαν θανάσιμο κίνδυνο από τη σημερινή εγκληματική ενέργεια έξω από την Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το συμβάν και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να επιτελούν τα καθήκοντά τους με αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το ηθικό των Ελλήνων Αστυνομικών, απεναντίας χαλυβδώνουν τη βούλησή τους να εργαστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αυταπάρνηση για την προστασία της κοινωνίας από το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον αστυνομικό οργανισμό με την προσήκουσα σοβαρότητα όχι απλά εξοπλίζοντας τους συναδέλφους με τα απαραίτητα εφόδια αλλά και αναθεωρώντας απαρχαιωμένες τακτικές ασφαλείας που το μόνο που προσφέρουν είναι να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Απ' ότι φαίνεται, ουδείς έως σήμερα έχει διδαχθεί από παρόμοιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων.
Ευχόμαστε στο συνάδελφό μας ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Για την Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α.

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

O Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης

ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας