Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποτρόπαια πειράματα επιστημόνων μόνο και μόνο για να αποδείξουν τη θεωρία τους!


Όλοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες, όπου τρελοί επιστήμονες κάνανε τα πάντα για το πείραμα τους. Ντάισον, ‘Οπενχάιμερ, Νικολά Τέσλα, ακόμα ακόμα και ο Αϊνστάιν. Όλοι τους σπουδαία μυαλά, αλλά για την εποχή τους και τον τρόπο με τον οποίο ασκούσαν την επιστήμη τους, θεωρούνταν τρελοί επιστήμονες.

Όμως υπήρχαν όντως επιστήμονες, οι οποίοι πραγματικά έκαναν φρικαλέα πράγματα προκειμένου να αποδείξουν τη θεωρία τους. Παρακάτω θα βρεις τα δέκα πιο αποτρόπαια πειράματα που διεξήχθησαν από επιστήμονες για να δουν απλά που θα καταλήξει η έρευνά τους.

Δρ. Sanjiv Talwar και το πείραμα με τους αρουραίους

Το συγκεκριμένο πείραμα με τους αρουραίους διεξήχθη στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι επιστήμονες του πειράματος, τοποθέτησαν τσιπάκια σε αρουραίους και με τη χρήση ενός τηλεχειριστηρίου τους έδιναν εντολές. Οι αρουραίοι με κάθε εντολή μπορούσαν να χοροπηδάν, να τρέχουν, ακόμη και να σκαρφαλώνουν.


Ο Δρ. Sanjiv Talwar, ήταν ο εμπνευστής του πειράματος και πίστευε ότι οι αρουραίοι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό σεισμόπληκτων θυμάτων. Βέβαια, ποτέ δεν εφαρμόστηκε η θεωρία του στην πραγματικότητα. Η ανακάλυψη ενός μηχανισμού που μπορεί και ελέγχει τον εγκέφαλο, χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αμύνης των Η.Π.Α και πιστεύεται ότι ο λόγος ήταν για προσωπικό όφελος του υπουργείου.

Παιδιά στην απομόνωση προκειμένου να ανακαλυφθεί η πρώτη γλώσσα των ανθρώπων

Το συγκεκριμένο πείραμα έχει επαναληφθεί δυο τρεις φορές στην ιστορία. Γι’ αυτόν το λόγο, επιστήμονες αποφάσισαν να πάρουν παιδιά που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να σχηματίζουν έναρθρο λόγο και να τα κλείσουν στην απομόνωση. Κατά αυτόν τον τρόπο, πίστευαν ότι τα παιδιά θα ξεκινήσουν να μιλάνε μεταξύ τους, αλλά στη γλώσσα των πρώτων ανθρώπων πριν την εξέλιξή τους.

Το πρώτο σχετικό πείραμα έγινε στην Αίγυπτο, όπου ένας Φαραώ έκλεισε δυο μωρά στην απομόνωση και τα άφησε να μεγαλώσουν εκεί. Το πείραμα ολοκληρώθηκε όταν ένα από τα μωρά είπε μια λέξη «bekos» που στη Φρυγική διάλεκτο σημαίνει ψωμί. Έτσι επίσημη γλώσσα ανακηρύχθηκε η Φρυγική.

Τον 15ο αιώνα το πείραμα επαναλήφθηκε και τα μωρά κατέληξαν να μιλάμε εβραϊκά. Ο αυτοκράτορας Φρειδερίκος ΙΙ δυστυχώς αποφάσισε να πάει το πείραμα ένα βήμα παρακάτω και να απαγορεύσει την επαφή των μωρών μεταξύ τους. Τα μωράκια πέθαναν από έλλειψη στοργής και αγάπης.

Το ΜΙΤ έβαζε παιδιά να τρώνε ραδιενεργά δημητριακά

Η εταιρία Quaker, στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την εταιρία δημητριακών Cream of Wheat, η οποία έλεγε ότι τα θρεπτικά συστατικά της ταξιδεύουν σε όλο το σώμα, έδωσε στο ΜΙΤ μια μεγάλη επιχορήγηση για να κάνει σχετική έρευνα. Η Quaker ήθελε να μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο πράγμα με την Cream of Wheat, αλλά ήθελε να είναι σίγουρη για αυτό που διαφημίζει.


Έτσι, λοιπόν, μάζεψαν περίπου 100 ορφανά παιδιά με νοητική στέρηση και τους τάιζαν δημητριακά γεμάτα σε ασβέστιο και ραδιενεργό σίδηρο. Καθώς η ραδιενέργεια κυλούσε στα σώματα των παιδιών, η Quaker μπορούσε να δει πως ταξιδεύει ο σίδηρος σε παιδάκια με νοητικές δυσκολίες.

Το ΜΙΤ κατέληξε να χρωστάει $ 1,85 εκατομμύρια σε δικαστικές αγωγές γιατί έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Τα πειράματα που χρηματοδότησε η Pfizer σε παιδιά με πειραματικά φάρμακα

Το 1996 η Pfizer δημιούργησε ένα πειραματικό  αντιβιοτικό, με την ονομασία Trovan, το οποίο προκαλούσε κύρωση του ήπατος. Η χορήγηση του φαρμάκου σε παιδιά ήταν παράνομη τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, γι’ αυτό και η Pfizer πήγε στη Νιγηρία.

Στο πείραμα «συμμετείχαν» 200 παιδιά τα οποία έπασχαν από μηνιγγίτιδα. Η Νιγηριανή κυβέρνηση αρνείται ότι έδωσε άδεια για τη χορήγηση του φαρμάκου και καταγγέλλει ότι 50 από τα παιδιά πέθαναν και προκάλεσαν πολλές παραμορφώσεις και διανοητικά προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά.

Η Pfizer, φυσικά, αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι πέθαναν ή παρουσίασαν προβλήματα λόγω της μηνιγγίτιδας. Παρά ταύτα η Pfizer τιμωρήθηκε με πρόστιμο 75 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Henry Heiman προσέβαλε με δύο παιδιά, για να αποδείξει ότι απλά μπορούσε

Κατά τον 19ο αιώνα, οι επιστήμονες αναρωτιόνταν αν η βλεννόρροια μπορεί να μεταφερθεί σαν ένα απλό μικρόβιο. Έτσι ο Henry Heiman, ο οποίος πίστευε ότι με πειραματόζωα αρουραίους δε θα υπήρξε σωστό πόρισμα για τους ανθρώπους, πήρε ψυχικά ασθενή παιδιά για το πείραμά του.


Ο Heiman επέλεξε δυο 16χρονα αγόρια και τους εμβολίασε με τον ιό της βλεννόρροιας. Δε μπορεί να καταγραφεί στην ιστορία των επιτυχημένων πειραμάτων, μιας και το να προσβάλλεις παιδιά με βλεννόρροια δεν είναι και ότι πιο ηθικό. Επιπλέον, ο Heiman πέρα από την άποψή του ότι μπορεί κάποιος να «κολλήσει» βλεννόρροια, δεν είχε ιδέα πως να τη θεραπεύσει.

Krasnogorsky και τα πειράματά του σε παιδιά

Το συγκεκριμένο πείραμα είναι βασισμένο στο πείραμα του Pavlov. Ο Pavlov πειραματιζόταν σε σκυλιά τα οποία στον ήχο από ένα καμπανάκι τους έτρεχαν τα σάλια. Ο Krasnogorsky επηρεασμένος από το μέντορα του, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παρακάτω και να το εφαρμόσει σε παιδιά.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά έδειχναν μεγαλύτερη αντίσταση από ότι τα σκυλιά. Για αυτό λοιπόν αποφάσισε να αναπαράγει και άλλα από τα πειράματα του Pavlov. Αρχικά τα σκυλιά όταν άκουγαν περίεργους θορύβους εκνευρίζονταν, προκαλώντας βίαια ξεσπάσματα.

Το πείραμα εφαρμόστηκε και στα παιδιά και είχαν ακριβώς τις ίδιες βίαιες αντιδράσεις. Προς υπεράσπισή του ο Krasnogorsky είπε πως κατάφερε να παρέχει επιτυχώς, στα πλαίσια το πειράματος, ψυχολογικές νευρώσεις στα παιδιά.

Ηλεκτροπληξία μοναχών από τον Jean- Antoine Nollet


Βαθιά επηρεασμένος από τα πειράματα του Benjamin Franklin περί της θεωρίας του «πόσο γρήγορα ταξιδεύει ο ηλεκτρισμός». Ο Nollet αποφάσισε να βάλει τη θεωρία στην πράξη. Έβαλε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου και στη σειρά μοναχούς να κρατιούνται χέρι χέρι και τα δυο άκρα να κρατήσουν ηλεκτρικά καλώδια. Στόχος ήταν να μετρήσει πόσο γρήγορα ταξιδεύει πραγματικά ο ηλεκτρισμός. Η απάντησή του; Πολύ γρήγορα!

Οι Σοβιετικοί ήθελαν να αφήσουν έγκυες γυναίκες από μωρά ουρακοτάγκων

Ο τρελός επιστήμονας λεγόταν Ilya Ivanov. Είχε πάντα την απορία πως είναι να αφήσει έγκυο ένας ουραγκοτάγκος μια γυναίκα. Εξέφρασε αυτή του την απορία και παραέξω και τόσο η Ρώσικη κυβέρνηση όσο και το Ινστιτούτο Παστέρ έδειξαν ενδιαφέρον. Η πρώτη τον χρηματοδότησε και το δεύτερο του έκανε δωρεά ουρακοτάγκους.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του Ivanov στη Γαλλία. Βέβαια, δε μπόρεσε να βρει καμία εθελόντρια για το πείραμα. Προσπάθησε να πείσει τη γαλλική κυβέρνηση να τον αφήσουν να προσποιηθεί το γυναικολόγο και κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης να γονιμοποιεί γυναίκες με σπέρμα ουρακοτάγκου, αλλά αρνήθηκε.

Έτσι αποφάσισε να γυρίσει στην πρώην ΕΣΣΔ όπου δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Βρήκε πέντε εθελόντριες. Δυστυχώς όμως δε μπόρεσε να διεξάγει το πείραμά του μιας και μέχρι να γυρίσει του είχαν πεθάνει όλοι οι ουραγκοτάγκοι.

Gustav III και το πείραμα του καφέ

Ο καφές στη Σουηδία κατά τον 18ο αιώνα θεωρούνταν δηλητηριώδες αφέψημα και ότι μειώνει το μέσο όρο ζωής του ανθρώπου. Το ίδιο συνέβη και για το τσάι. Έβαζαν βαρείς νόμους και φορολογίες προκειμένου να αποτρέψουν τον κόσμο από το να πίνει καφέ και τσάι.

Στην κατηγορία των ένθερμων υποστηρικτών αυτής της φιλοσοφίας ήταν και ο Gustav III. Γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα. Απάλλαξε δυο εγκληματίες από τη θανατική ποινή και τους χρησιμοποίησε σαν πειραματόζωά του. Στον έναν έδινε να πίνει 3 κούπες καφέ και στον άλλο 3 κούπες τσάι.

Για κακή του τύχη ο εγκληματίας που έπινε τσάι πέθανε νωρίτερα από εκείνον που έπινε καφέ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πρώτα πέθανε ο Gustav III και τελευταίος ο εγκληματίας που έπινε καφέ. Κάπως έτσι ο καφές αθωώθηκε και επιτράπηκε να καταναλωθεί άφοβα.

Το πείραμα της Καναδικής κυβέρνησης με στέρηση των θρεπτικών συστατικών

Το πείραμα αυτό ξεκίνησε το 1942 όπου η Καναδική κυβέρνηση αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν στερούσαν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τον άνθρωπο. Έτσι στην περιοχή Manitoba ξεκίνησε το πείραμα. Οι πολίτες κόντεψαν να πεθάνουν από την πείνα.

Σε μια ακόμα έρευνα τους για το πόσο χρήσιμα είναι τελικά οι βιταμίνες και όλα τα θρεπτικά συστατικά, στέρησαν για 2 χρόνια το γάλα από 1.000 παιδιά. Εννοείται πως οποιαδήποτε επίσκεψη στον οδοντίατρο και γενικά σε γιατρούς απαγορευόταν μιας και πίστευαν ότι θα περιπλέξει το πείραμα.


Παρόλο που οι επιστήμονες του πειράματος πίστευαν ότι το έργο τους είναι εξαιρετικά σημαντικό, δυστυχώς οι έρευνές τους δεν βρέθηκαν για πολλά χρόνια και όταν ανακαλύφθηκαν δεν παρείχαν καμιά σημαντική απόδειξη για το αν είναι αχρείαστες οι τροφές που μας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.


Πηγή: aggouria.net

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια