Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι


Πολλές φορές μας αρέσει να διαβάζουμε διάφορα πράγματα για τους επιτυχημένους ανθρώπους: πώς είναι η ζωή τους, ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους, τι κάνουν πριν κοιμηθούν. Ακόμα και τι τρώνε για βράδυ μας κινεί την περιέργεια.

Μερικές φορές όμως είναι καλύτερο να ξέρουμε τι δεν κάνουν. Στη ζωή η απλότητα είναι καλύτερη. Στο ίδιο πνεύμα λοιπόν, παρακάτω θα δείτε ποια πράγματα να μην κάνετε, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας.

Μη μένεις στο παρελθόν
Οι άνθρωποι που μένουν στο παρελθόν χάνουν το μέλλον. Δεν κοιτάνε τι μπορεί να γίνει αλλά τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Αυτοί οι άνθρωποι ανταλλάσουν το σήμερα με το χθες. Το παρελθόν όμως, πρέπει να μας διαμορφώνει όχι να μας κρατάει αιχμάλωτους.

Μη φοβάσαι να ρισκάρεις
Ο φόβος του ρίσκου οδηγεί στην αποτυχία. Γιατί όταν δεν παίρνεις ρίσκα, θα περάσει η ζωή σου κοιτώντας πίσω, και θα αναρωτιέσαι τι αποτέλεσμα θα είχε άραγε κάποιο ρίσκο που δεν πήρες.

Επένδυσε στον εαυτό σου και ενημερώσου
Η φαντασία και το όραμα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία της επιτυχίας. Τα ίδια είναι η μόρφωση και η ενημέρωση. Πρέπει να επενδύεις στον εαυτό σου και να προσπαθείς πάντα να γίνεσαι καλύτερος. Επένδυσε χρόνο και χρήμα για να διδαχθείς νέα πράγματα. Τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν μία ζωή.

Μην τσακώνεσαι με την αποτυχία
Σε έναν κόσμο που θέλει την τελειότητα, τις νίκες και τις επιτυχίες σε κάθε προσπάθεια, θα πρέπει να γινόμαστε λίγο πιο ρεαλιστές. Επειδή η ζωή δεν είναι τέλεια ούτε εύκολη, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αποτυχία είναι στο πρόγραμμα. Αν δεν αποτύχεις σε μερικές προσπάθειες, δεν θα πάρεις κανένα μάθημα κι έτσι δεν θα κερδίσεις αυτό που θες. Αν ένας καλλιτέχνης πέσει στη σκηνή, θα συνεχίσει το σόου. Αν πέσεις, σήκω ξανά και προσπάθησε περισσότερο από πριν.

Μην φτιάχνεις δικαιολογίες
Οι δικαιολογίες είναι αποτέλεσμα του φόβου. Πιθανότατα φοβάσαι να ρισκάρεις. Επίσης δικαιολογίες λέμε μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια ή από καμία προσπάθεια. Αν δεν προσπάθησες, μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς, γιατί δεν μπορείς να κοροϊδέψεις κανέναν, πόσο μάλλον τον εαυτό σου.

Μην κρατάς κακίες
Ας πάει στην ευχή. Αν κρατάς κακίες είναι σα να ζεις στο παρελθόν. Έτσι δεν μπορείς να αλλάξεις ο ίδιος. Άλλοι άνθρωποι θα έρθουν κι άλλοι θα φύγουν. Κάποιοι ίσως σε καθυστέρησαν από τα σχέδιά σου. Μην τους κάνεις τη χάρη να μένεις πίσω εξαιτίας τους!

Μην κρατάς πίσω τους άλλους
Η επιτυχία του ενός, δεν σημαίνει αποτυχία του άλλου. Συνεπώς μπορούμε όλοι να επιτύχουμε όσα ονειρευόμαστε. Άσε τους άλλους να προσπαθήσουν να πετύχουν, όπως προσπαθείς κι εσύ. Θα έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στις δικές σου νίκες, όταν ανακαλύψεις πώς χαίρεσαι με τη χαρά των άλλων.

Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη
Η τύχη και η ατυχία είναι πολύ κοντά. Μπορεί να παίξεις ένα τυχερό παιχνίδι με μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να κερδίσεις, αλλά με τις υπόλοιπες πιθανότητες να σου λένε πώς θα χάσεις μερικά ευρώ. Μπορεί όμως και να κερδίσεις. Ένας γενικός κανόνας είναι πως η τύχη δεν βρίσκει αυτούς που την περιμένουν, αλλά αυτούς που την ψάχνουν, και η αναζήτηση απαιτεί προσωπική προσπάθεια. Αντί να περιμένεις να πετύχεις χωρίς να κάνεις τίποτα, βγες έξω, δούλεψε σκληρά και μη δέχεσαι ως απάντηση το όχι.

Μη χάνεις χρόνο
Αν δεν χάνεις άσκοπα το χρόνο σου σε ανούσια πράγματα, θα είναι σα να είσαι πάντα απασχολημένος και θα του δώσεις επιπλέον αξία. Ο χρόνος που έχουμε είναι πολύτιμος αλλά το σημαντικότερο είναι να κάνουμε σωστή διαχείρισή του.


Πηγή: the-man.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια