Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί πολλοί άνδρες καταφεύγουν στην αυτόϊκανοποίηση, ακόμη και αν έχουν σύντροφο;


Το 95% των ανδρών και το 89% των γυναικών, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, έχουν αυτοϊκανοποιηθεί κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Και αυτό δεν αφορά μόνο άτομα που δεν έχουν σχέση, καθώς και οι παντρεμένοι φαίνεται, ότι επιδίδονται στο σπορ με το ποσοστό φτάνει στο 70% και για τα δύο φύλα.

Στο σημείο αυτό οι επιστήμονες,  προειδοποιούν ότι όσοι αυτοϊκανοποιούνται μπορεί να τραυματιστούν στα γεννητικά όργανα.

Πάντως σε αντίθεση με ό,τι εικάζεται, το μοναχικό αυτό σπορ μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα, καθώς τον βοηθά να ανακαλύψει τι του αρέσει στο σεξ.

Παράλληλα άλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι η συνέχιση του αυνανισμού στην ενήλικη ζωή ενδεχομένως εκφράζει την ανασφάλεια και συναισθηματική απομόνωση.

Βέβαια οι απόψεις των απανταχού σεξολόγων διίστανται καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι, αποτελεί μελανό σημάδι για τη σχέση.

Από την άλλη, έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology έδειξε ότι οι περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν σε αυτή την πρακτική καθώς έτσι ανακουφίζονται από το στρες της δουλειάς και τα προβλήματα.


Πηγή: healthreport.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια