Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δείτε γιατί προκάλεσε τόσα σχόλια χριστουγεννιάτικη διαφήμιση γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ


Πλήθος αντιδράσεων, αρχικά θετικών και μετέπειτα αρνητικών, έχει προκαλέσει η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Η διαφήμιση κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες και ήταν ένα συγκινητικό σποτ (σαν αυτά που κάνει κάθε χρόνο η εταιρεία Edeka) που έστελνε το δικό της μήνυμα προς τους γονείς και το πώς πρέπει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους τις φετινές γιορτές.

Κάποιοι, όμως, πρόσεξαν πως μέσα στο σποτ υπήρχαν πολλά ναζιστικά σύμβολα. Όπως αναφέρει ο Guardian, οι περισσότεροι εστιάζουν στον αριθμό που αναγράφεται στην πινακίδα ενός αυτοκινήτου Volvo που υπάρχει στη διαφήμιση.


Η πινακίδα γράφει το MU SS 420 και θεωρούν πως το SS παραπέμπει στη γνωστή ναζιστική ομάδα της διαβόητης Σούτσστάφελ του Χίτλερ, ενώ το 420 συμβολίζει τα γενέθλια του Χίτλερ, ο οποίος γεννήθηκε στις 20 Απριλίου.

Επίσης σε ένα άλλο αυτοκίνητο που υπάρχει στη διαφήμιση η πινακίδια γράφει SO LL 3849, όπου ο αριθμός 84 αντιπροσωπεύει τα γράμματα H και D δηλαδή τα αρχιγράμματα του Heil Deutschland, ενώ οι αριθμοί στην άκρη, δηλαδή το 3 και το 9, σχηματίζουν το 39 που είναι σύμβολο του χριστιανισμού και του αντισημιτισμού.



Όπως αναφέρει και η Metro, οι ειδικοί δηλώνουν πως είναι απίθανο η παρουσία των συμβόλων στο σποτ να ήταν τυχαία και ο Guardian αναφέρει πως οι Γερμανοί μπορούν σχεδόν ελεύθερα να επιλέξουν τι αναγράφεται στις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται η αύξηση των περιπτώσεων που Γερμανοί εξτρεμιστές επιλέγουν συγκεκριμένες πινακίδες για να στείλουν έμμεσα μηνύματα. Και όλα αυτά σε μία Γερμανία που εμφανίζει αύξηση των εθνικιστών και μπαίνει σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: tilestwra.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια