Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το μεγαλύτερο εκλέρ του κόσμου. Δείτε το…


 Εκλέρ μήκους 676,614 μέτρων έφτιαξαν ο σοκολατοποιός Ζαν-Φιλίπ Νταρσί με τη βοήθεια 30 μαθητευόμενων ζαχαροπλαστών κατακτώντας με τον τρόπο αυτό νέο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο τους χάρισε και μία θέση στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το ρεκόρ μέχρι πρότινος κατείχε Ελβετός αρτοποιός για ένα εκλέρ σοκολάτας μήκους 503 μέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η τοπική εφημερίδα La Meuse, οι ζαχαροπλάστες έφτιαξαν το γλυκό στο πλαίσιο της έκθεσης σοκολάτας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος της Βερβιέ, στη Βαλονία του Βελγίου.

Το ρεκόρ επικύρωσε ο δικαστικός επιμελητής, ο οποίος βρισκόταν εκεί για αυτό το λόγο.


Ο Ζαν-Φιλίπ Νταρσί δήλωσε στο δίκτυο RTL.be ότι «Δεν είναι δύσκολη η παρασκευή ενός εκλέρ σοκολάτας, δύσκολη είναι η διαχείριση τόσο μεγάλων ποσοτήτων. Ήδη χρειάζονται περισσότερα από 750 κιλά πρώτων υλών για την παρασκευή του εκλέρ, στη συνέχεια πρέπει να παρασκευαστεί και να ψηθεί όλη η ζύμη του, να προετοιμαστούν οι κρέμες ζαχαροπλαστικής. Συνεπώς, αυτό σημαίνει πολύ δουλειά».


Στο τέλος της βραδιάς, το τεράστιο εκλέρ κόπηκε και πωλήθηκε με τα έσοδα να πηγαίνουν στη φιλανθρωπική οργάνωση «Foyer Lucie», που προσφέρει βοήθεια σε παιδιά οικογενειών με προβλήματα, παρέχοντάς τους φιλοξενία και εκπαιδευτική βοήθεια.


Πηγή: voicenews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια