Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανήκουστο! "Θα σας λέμε εμείς πότε θα φοράτε κράνος και πότε θ' ... ανοίγετε τον φραγμό..."

Γράφαμε μεταξύ άλλων τα εξής χθες σε σχετικό ρεπορτάζ του bloko.gr: " Οι εντολές που δόθηκαν (σ.σ. σε ΜΑΤ- ΥΜΕΤ) χθες σχετίζονται με την αποφυγή χρήσης χημικών και βίας. Αν υπάρξει επίθεση, η εντολή είναι να κρατήσουν όσο μπορούν με τις ασπίδες. Εάν δεν αντέξουν... βλέποντας και κάνοντας!!! "

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ήρθε και μάλιστα εξ επίσημων χειλέων η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αξιωματικών στην ΥΑΤ με τον επικεφαλής να παραθέτει σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, το νέο πλαίσιο δράσης- αντίδρασης στις διαδηλώσεις.

1ον: Στην περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων, δεν θα κάνετε απολύτως τίποτα. Θα διαβιβάζετε και θα σας λέμε τι θα κάνετε.
2ον: Αν η ένταση συνεχίζετε και υπάρχει κίνδυνος, θα διαβιβάζετε κι εμείς θα σας λέμε αν θ' ανοίγει ο φραγμός ή όχι.

Σε ότι αφορά στην ΥΜΕΤ, οι νέες ντιρεκτίβες σημειώνουν ότι δεν θα φορούν κράνη, αλλά αν εμφανιστεί κίνδυνος, θα διαβιβάζουν προκειμένου οι επιτελικοί ανώτεροι τους να αποφασίσουν αν και πότε θα τα φορέσουν.  

Οι νέες εντολές- κατευθυντήριες οδηγίες, αναμένεται να ξεσηκώσουν κύμα σάλου και αντιδράσεων, καθώς πλέον ο όρος ανασφάλεια κρίνεται ότι θ' αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στις τάξεις των υπηρετούντων.

Δευτερογενώς βέβαια ανακύπτει ο κίνδυνος της για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά παραβίασης των γραμμών των ΥΜΕΤ- ΜΑΤ  με αποτέλεσμα και συνέπειες που θα συζητηθούν αμέσως μόλις συμβεί η υποχώρηση κι ακολουθήσει η έφοδος σε κυβερνητικό ή υψηλού κρατικού συμβολισμού κτήριο.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια