Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τα χημικά στις πορείες οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, Δεν βγήκε γραπτή διαταγή... "Κρατείστε όσο μπορείτε..."

Πόλεμος εντυπώσεων ή πόλεμος χαρακωμάτων;

Τις τελευταίες ώρες στην αστυνομία υπάρχουν δύο μέτωπα διαχείρισης κινδύνου. Το πρώτο είναι και
σχετίζεται με αυτή καθαυτή την κρίση που προέκυψε μετά τον ψεκασμό των συνταξιούχων.

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι δεν εκδόθηκε γραπτή διαταγή για απαγόρευση χρήσης σε διαδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται από εργαζόμενους και συνταξιούχους. Την έκδοση της, αναμένουν οι συνδικαλιστές, προκειμένου να καταθέσουν ως εμπρόθεσμο νομικό καταπίστευμα μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, αν μελλοντικά εξαιτίας εφαρμογής της διαταγής, υπάρξει τραυματισμός ή απώλεια ζωής αστυνομικού.

 Οι εντολές που δόθηκαν χθες σχετίζονται με την αποφυγή χρήσης χημικών και βίας. Αν υπάρξει επίθεση, η εντολή είναι να κρατήσουν όσο μπορούν με τις ασπίδες. Εάν δεν αντέξουν... βλέποντας και κάνοντας!!!

Το δεύτερο μέτωπο είναι ... εγωπαθές όσο και εσωστρεφές. Σχετίζεται δε με τη φιλαρέσκεια ανώτατων αξιωματικών να εμφανίζονται ως μετά Χριστόν προφήτες, κάθε φορά που υπάρχει ένταση- κρίση, και κάθε φορά που αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα η πιθανή προοπτική υπηρεσιακού αποκεφαλισμού ή εξόντωσης κάποιου υψηλόβαθμου στελέχους.

Στο παρασκήνιο της θολής παραφιλολογίας των ημερών, ακούστηκε μεταξύ άλλων η περινούστατη πρόταση κάποιου από τους επί παντός του επιστητού επαΐοντες της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος αποφάνθηκε ότι εάν είχαν βάλει μπροστά στον φραγμό ... αστυνομικίνες, οι συνταξιούχοι του ΠΑΜΕ από συστολή και σέβας στο αδύναμο φύλο δεν θα εκδήλωναν επίθεση.

Είναι κι αυτή μια άποψη...
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια