Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η άγνωστη δράση του «ταγματάρχη» της Χρυσής Αυγής

Αστυνομικός εξετάζει το σκηνικό του εγκλήματος της Παρασκευής στους Αμπελοκήπους.
«Είμαι απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας και κατεβαίνω στο πεζοδρόμιο για να δώσω τον αγώνα για την Πατρίδα, για την Κοινωνία, για το
Εθνος.

Εχω κάποια χαρτιά εδώ, που λένε ότι είμαι, μεταξύ των άλλων, μαχαιροβγάλτης και μπαινοβγαίνω στις φυλακές. Εγώ ξέρω ότι έβαζα τους κακοποιούς στις φυλακές και τους πήγαινα προσαγωγές. Ας μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως απ' αυτούς κάποιους τους έχω προσαγάγει για κακοποιό δράση. Δίνουμε τη μάχη για το Εθνος και την Κοινωνία. Δίνουμε τη μάχη να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Δίνουμε τη μάχη για να μη βιάζονται οι γριές 90 χρονών στα σπίτια και σκοτώνονται και ληστεύονται».
Μ' αυτά τα λόγια είχε συστήσει τον εαυτό του σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ο φερόμενος ως δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του γυμναστή στους Αμπελόκηπους, το απόγευμα της Παρασκευής. Η σύντομη προεκλογική ομιλία του τον Μάιο του 2012, στην οποία παραδέχεται ότι ορισμένοι τον θεωρούν... μαχαιροβγάλτη, έχει καταγραφεί σε βίντεο που είναι αναρτημένο στο Διαδίκτυο. Στο πλευρό του συνταξιούχου αστυνομικού βρίσκεται, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης.
Ο 63χρονος φερόμενος ως δολοφόνος περιγράφεται από τους κατοίκους της γειτονιάς που διαμένει ως ένας οξύθυμος άνθρωπος, που δημιουργούσε διαρκώς εντάσεις και διαπληκτιζόταν για ασήμαντη αφορμή. Είχε υπηρετήσει στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, ενώ είχε τοποθετηθεί και στη φρουρά του Εφετείου. Ατομα που τον γνωρίζουν αναφέρουν ότι πότε δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τη χούντα των συνταγματαρχών, αλλά και ούτε τη συμπόρευσή του με την οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Οι ακραίες, εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις του είχαν αποτελέσει αρκετές φορές αφορμή για να καβγαδίσει με τους συνομιλητές του. Κάτοικοι χωριού του Δήμου Οιχαλίας, από το οποίο κατάγεται ο φερόμενος ως δολοφόνος, λένε στο «Εθνος της Κυριακής» ότι εξαιτίας των πεποιθήσεων και της ιδεολογίας του, είχε καταστεί σχεδόν ανεπιθύμητος. «Τσακωνόταν με όλους, υποστήριζε ανοιχτά τη χούντα και είχε ακροδεξιές απόψεις. Οταν κατέβηκε υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, οι εντάσεις αυξήθηκαν», αναφέρει συγχωριανός του.
Ο 63χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που φέρεται να διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα στην Πανόρμου, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία και τα φώτα της δημοσιότητας. Εναν μήνα μετά την υποψηφιότητά του με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του Μαΐου του 2012, είχε υποστηρίξει δημοσίως με επιστολή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» ότι θα δημιουργήσει «τάγματα ασφαλείας», των οποίων προφανώς θα προΐστατο ως άλλος «ταγματάρχης».


Ο πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής (με τον κύκλο) από εκδηλώσεις του κόμματός του. 
Ο πρώην πολιτευτής της Χρυσής Αυγής (με τον κύκλο) από εκδηλώσεις του κόμματός του.


Αμφισβήτηση
Σκοπός των «ταγμάτων» θα ήταν να υποκαταστήσουν την Ελληνική Αστυνομία, λόγω της μεγάλης εγκληματικότητας στην περιοχή του. Ο απόστρατος αστυνομικός είχε αμφισβητήσει ευθέως τον τότε αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, καθώς η ανακοίνωσή του είχε έρθει ως απάντηση σε συνέντευξη του ταξίαρχου που είχε δηλώσει «ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία».
Ο απόστρατος αστυνομικός είχε επιτεθεί με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του πρώην συναδέλφου του και τότε αστυνομικού διευθυντή, ενώ «απειλούσε» και με τιμωρία. «Η συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης των Ελλήνων την καταγωγή της περιφέρειας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας είναι και απάντηση στη στημένη συνέντευξη του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχου στην εφημερίδα "Ελευθερία" Καλαμάτας της 30 Ιουνίου 2012 σελ. 16, που προσπάθησε να ασκήσει πίεση και τρομοκρατία εναντίον μας (περί παρανόμων και επικίνδυνων ομάδων περιφρουρήσεως).
Η τρομοκρατία του κράτους του υπουργείου Προστασίας του λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα και της παράλυτης Αστυνομίας της αλλοδαπολαγνίας δεν θα περάσει. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων. Δυστυχώς φτάσαμε σήμερα στο σημείο να λέμε κύριε (...) "ό,τι κρατικό αντεθνικό". Συγκέντρωσε όλη την οργή σου, συσσώρευσε όλο το μίσος σου, για την ώρα της εκδικήσεως, που πολύ σύντομα έρχεται, εναντίον όλων αυτών που με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους σε οδήγησαν στη δυστυχία, στην κατάθλιψη, στην εξαθλίωση, στην ανασφάλεια και στον οικονομικό μαρασμό. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ποιοι είναι».
Ομως, και η υπόλοιπη επιστολή του 63χρονου φερόμενου ως δολοφόνου ήταν γεμάτη με ρατσισμό, ξενοφοβία και μισαλλοδοξία, στοχοποιώντας αλλοδαπούς και Ρομά ως υπαίτιους με πρόσχημα την εγκληματικότητα. «Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων», αναφερόταν στην επιστολή του συνταξιούχου αστυνομικού που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου.

Η άγνωστη δράση του «ταγματάρχη» της Χρυσής Αυγής


Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ο 63χρονος καλούσε τους νέους «από 15 έως? 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση», ενώ είχε εξαπολύσει επίθεση και στους αστυνομικούς που υπηρετούσαν στο Α.Τ. Μελιγαλά, πιθανώς για τη στάση τους απέναντι στις συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής στο σημείο.
«Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση».


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Πυροβόλησε τον γυμναστή και μετά έφυγε σαν να μην τρέχει τίποτα

Η εν ψυχρώ δολοφονία με τρεις σφαίρες στο στήθος σόκαρε την κοινή γνώμη, όμως ο φερόμενος ως δράστης έφυγε από το σημείο ψύχραιμος. Αυτόπτης μάρτυρας κατάθεσε ότι τον χαιρέτησε περνώντας από το μαγαζί του, σαν μην είχε συμβεί τίποτα, μολονότι δευτερόλεπτα πριν φέρεται να είχε σκοτώσει τον Μ. Μ., ιδιοκτήτη γυμναστηρίου.
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, στην οδό Βατοπεδίου στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Ο δράστης μένει σε πολυκατοικία, στον ίδιο δρόμο με το γυμναστήριο, στο οποίο ήταν και πελάτης. Γνωριζόταν με το θύμα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχαν αρκετές και έντονες λογομαχίες στο παρελθόν.
Οταν το θύμα εγκατέστησε κάμερες ασφαλείας στο κτίριο που στεγαζόταν η επιχείρησή του, τότε ο συνταξιούχος αστυνομικός και πρώην υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή, ξέσπασε κατά του θύματος και οι δύο άνδρες λογομάχησαν. Θαμώνες αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διαπληκτισμοί είχαν μετατραπεί σε βιαιοπραγίες, με αποκορύφωμα το απόγευμα της Παρασκευής.


Πάλη πριν από το φονικό
Ο συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται να πιάστηκε στα χέρια με το θύμα και να σημειώθηκε πάλη μεταξύ των δύο. Στη συνέχεια, ο δράστης πήγε στην οικία του, η οποία είναι σε απόσταση αναπνοής από το γυμναστήριο, πήρε το όπλο του και πυροβόλησε τρεις φορές από κοντινή απόσταση το θύμα. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στο «Εθνος» ότι ο δράστης δεν τράπηκε σε φυγή.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης φέρεται να παρενοχλούσε τις γυναίκες του γυμναστηρίου, οι οποίες είχαν παραπονεθεί στον γυμναστή και θύμα για τη συμπεριφορά του.
Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ως πιθανές αφορμές για το φονικό την εγκατάσταση καμερών και τις παρατηρήσεις του γυμναστή στον δράστη για την ενοχλητική συμπεριφορά του απέναντι σε γυναίκες που επισκέπτονταν το γυμναστήριο.
Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 63χρονου συνταξιούχου αστυνομικού και πρώην υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής ο δράστης διέφευγε τη σύλληψη.



ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
bidelas@pegasus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
ΕΘΝΒΟΣ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια