Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Ακόμα και νεκρή ταλαιπωρούν την Μαρία Πουλκουρτζή


Ούτε τώρα που δεν είναι στη ζωή, αφήνουν την Μαρία Πουλκουρτζή να ησυχάσει οι γραφειοκράτες των ασφαλιστικών ταμείων και των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς όπως φαίνεται το κράτος δεν «χόρτασε» από την ταλαιπωρία στην οποία επέβαλε τόσο αυτή όταν ήταν στη ζωή – παρόλο που είχε ποσοστό παραπληγίας 100% – όσο και την οικογένειά της και αποφάσισε να συνεχίσει τα καψόνια.
Επτά μήνες μετά τον θάνατο της 33χρονης Μαρίας, οι …αρμόδιες υπηρεσίες με έγγραφό τους προς τον πατέρα της Νίκο, τον ενημερώνουν πως πρέπει να τους επιστρέψει άμεσα το ποσό των 695 ευρω, από την αναπηρική σύνταξη του περασμένου Μαρτίου που είχε καταβληθεί, διότι από αυτή δικαιούται να κρατήσει μόνο τα χρήματα για τις 10 ημέρες του συγκεκριμένου μήνα που η κόρη του ήταν στη ζωή.
Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο γίνεται γνωστό στον πατέρα της Μαρίας, πως εάν δεν επιστρέψει τα χρήματα που εκ παραδρομής πιστώθηκαν στο λογαριασμό της, τότε θα κινηθούν σε βάρος του οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες.
Το απίστευτο στην όλη ιστορία ωστόσο είναι, πως το ταμείο το οποίο κατέβαλε την σύνταξη αναπηρίας στην 33χρονη Μαρία, ζητάει να του επιστραφεί ποσό 695 ευρώ για να καταβάλει στη συνέχεια ποσό 785 ευρώ ως έξοδα κηδείας!!!
Γίνεται αντιληπτό, πως η όλη διαδικασία θυμίζει κάτι από μαρτύριο της σταγόνας και κάτι από μαστίγιο και καρότο, εκτός βέβαια από το γεγονός, πως κάποιοι επέλεξαν να κάνουν καψόνι στους βασανισμένους γονείς.
Ο πατέρας της Μαρίας, Νίκος Πουλκουρτζής είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 σε ένα ξέσπασμα γεμάτος αγανάκτηση είχε ζητήσει από την ΕΟΠΥΥ με αίτηση την δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υποσέντονα, χαρτοβάμαβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που ήταν άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του.
Στην απάντηση του, ο ΕΟΠΥΥ είχε υποστηρίξει πως δεν προβλέπεται η χορήγηση των εν λόγω αναλώσιμων υλικών για τέτοια πάθηση, με αποτέλεσμα να αρνηθεί να διευκολύνει την νεαρή κοπέλα.
Ο πατέρας της, σε μια απελπισμένη κίνηση είχε ξεκινήσει απεργία πείνας έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ κρατούσε πανό με το οποίο καλούσε το Κράτος να χορηγήσει ένεση ευθανασίας στο παιδί του.

πηγή: Patrastimes


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια