Ανάληψη ευθύνης για απόπειρα εμπρηστικής επίθεσης σε αστυνομική υπηρεσία

Αναδημοσίευση


Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016, Κυριακή, ομάδα συντρόφων επιτέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας στη Σπάρτη, επιχειρώντας να δώσει μία δυναμική απάντηση στην
κακοποίηση των συντρόφων Μάριου Σεϊσίδη και Κώστα Σακκά, που συνέβη εκεί.
Η ομάδα των συντρόφων περιέλουσε με 30 λίτρα βενζίνης περισσότερα από 5 οχήματα της αστυνομίας, μεταξύ των οποίων μεταγωγικές κλούβες και τζίπ, ενώ τοποθέτησε και εμπρηστικούς μηχανισμούς μεταξύ των οχημάτων. Για τεχνικούς λόγους η πυροδότηση απέτυχε, γεγονός που βαραίνει αποκλειστικά και μόνο εμάς. Αυτή η αστοχία δεν αναιρεί ωστόσο τη βαρύτητα και την σημασία της πράξης μας.
Η αστική δικαιοσύνη, σε μία δίκη παρωδία προσέφερε απόλυτη ασυλία στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, τόσο για την κακοποίηση των δύο αγωνιστών, όσο και για τους πυροβολισμούς σε ευθεία βολή εναντίον τους, που λίγο έλειψε να αποβούν μοιραίοι.
Η “δικαιοσύνη” δεν θα μπορούσε να εκφράζεται ουδέτερα μέσα στην ταξική πάλη. Έτσι, οι σύντροφοί μας καταδικαζονται σε 33 μήνες ο Κώστας και σε 32 μήνες ο Μάριος.
Πιστεύουμε βαθιά ότι σημαντικό ρόλο μέσα στον αντικαπιταλιστικό αγώνα κατέχουν οι ενέργειες προλεταριακής αυτοδικίας. Αφενός σαν μέσο περιφρούρησης και προστασίας των συντρόφων και των δομών μας από τα δόντια της καταστολής και αφετέρου σαν πρωταρχικό καθήκον ενός επαναστατικού κινήματος που υπηρετεί τα συμφέροντα των φτωχών και καταπιεσμένων.

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς αγωνιστές.
athens.indymedia.org
.