Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σκληρές συγκρούσεις στο Παρίσι - Η αστυνομία με μπουλντόζες διαλύει τις σκηνές [εικόνες]

Αιματηρές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει από το πρωί στο Παρίσι, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, να διαλύσει τους καταυλισμούς που έστησαν οι πρόσφυγες έπειτα από τον διωγμό στο Καλαί.


Λίγο μετά τις 08:00 τοπική ώρα, η γαλλική αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει από διάφορα μέρη του Παρισιού, τους πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν στήσει μέχρι και σκηνές στους δρόμους, έπειτα από τους διωγμούς το Καλαί, αρνούμενοι να μεταφερθούν στα κέντρα συγκέντρωσης που έχουν δημιουργήσει οι Γάλλοι.
Βασικό τους αίτημα παραμένει να ταξιδέψουν στην Αγγλία και για το λόγο αυτό αντέδρασαν στην κίνηση της αστυνομίας. Οι συμπλοκές δεν άργησαν να έρθουν και οι μάχες σώμα με σώμα πρωταγωνίστησαν από νωρίς το πρωί.
Την ώρα που περίπου 5,000 πρόσφυγες δέχθηκαν να μεταφερθούν από το Καλαί στα διάφορα κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων σε όλη τη χώρα, περίπου 3,000 άτομα αρνήθηκαν και εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι.
Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, η επιχείρηση θα διαρκέσει έως το τέλος της εβδομάδας, οπότε και θα είναι έτοιμο το πρώτο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη γαλλική πρωτεύουσα, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 400 άτομα.
Πάντως οι αντιδράσεις των κατοίκων του Παρισιού είναι έντονες αφού εκφράζονται φόβοι πως η πόλη θα δει το ποσοστό εγκληματικότητας να αυξάνεται απότομα εξαιτίας της παραμονής των προσφύγων σε αυτή.
iefimerida.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια