Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καλαί: «Αποστολή εξετελέσθη», δήλωσε η νομάρχης

2016 10 26T130158Z 1028098458 LR1ECAQ106Z96 RTRMADP 3 EUROPE MIGRANTS CALAIS
Η «ζούγκλα» του Καλαί, που μέχρι πρότινος αποτελούσε καταφύγιο περίπου έξι χιλιάδων μεταναστών, οι οποίοι αναζητούσαν απεγνωσμένα τρόπους για να μεταβούν στη Βρετανία,
εκκενώθηκε.


«Αυτό είναι το τέλος της Ζούγκλας. Αποστολή εξετελέσθη

δήλωσε η νομάρχης του Καλαί, Φαμπιέν Μπουτσιό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης καθαρισμού της περιοχής από τις γαλλικές αρχές.

Από το πρωί της Τετάρτης η εκκένωση σημειώθηκε σε έντονα φορτισμένο κλίμα, καθώς οι απελπισμένοι μετανάστες πυρπόλησαν τις σκηνές και τα παραπήγματα στα οποία μέχρι πρότινος διέμεναν, σε μια ύστατη επίδειξη περιφρόνησης προς τις αρχές καθώς είδαν τις ελπίδες τους για μια νέα ζωή στην Βρετανία να εξανεμίζονται.

Ως αποτέλεσμα ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώθηκε στον ουρανό και κάλυπτε ολόκληρη την περιοχή. Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας στη «Ζούγκλα» του Καλαί, με τις αρχές να εξηγούν πως οι φωτιές αυτές είναι «μια παράδοση, κυρίως για κάποιες κοινότητες, οι οποίες πυρπολούν τα σπίτια τους όταν πρέπει να τα εγκαταλείψουν».


Οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών αναπτύχθηκαν από νωρίς στον καταυλισμό και πυροσβεστικά έσπευσαν να σβήσουν τις φωτιές.

πηγή: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια