Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπορεί το ψωμί να προκαλέσει βλάβες στην υγεία μας;


Σε πολλούς αρέσει να τρώνε μαζί με το φαγητό τους μία, ή και περισσότερες, φέτες ψωμί. Σίγουρα κάποιοι από εμάς το αγοράζουν από το φούρνο της γειτονιάς τους, άλλοι από το σούπερ μάρκετ και κάποιοι το φτιάχνουν μόνοι τους. 

Σίγουρα αυτό που παρασκευάζουμε μόνοι μας, γνωρίζουμε τι περιέχει και άρα είναι η πιο υγιής και ασφαλή επιλογή. Τι γίνεται όμως με το ψωμί από το φούρνο ή από το σούπερ μάρκετ;

Ο Μάριος Δημόπουλος, Διατροφολόγος, Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition και της American Association of Drugless Practitioners, συνιστά να τρώτε ψωμί από φούρνο ή να το παρασκευάζετε οι ίδιοι, διότι τα συσκευασμένα ψωμιά που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ περιέχουν πολλά πρόσθετα Ε.

Το Ε282 (calcium proprionate) αποτρέπει την ανάπτυξη της μούχλας στο ψωμί και χρησιμοποιείται πάρα πολύ σε υγρές και τροπικές περιοχές. Έχει συνδεθεί με ημικρανίες και με προβλήματα συμπεριφοράς και μαθησιακά προβλήματα.

Έχετε σκεφτεί ότι αν έχετε συχνές εξάρσεις ημικρανιών μια από τις αιτίες μπορεί να είναι η κατανάλωση ψωμιού ή άλλων τροφών που περιέχουν Ε; Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα παιδιά σας μπορεί να έχουν μαθησιακά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς, και η αιτία γι’ αυτό να είναι το ψωμί που τρώνε ή τα δημητριακά πρωινού;

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα «μαύρα» ψωμιά «ολικής αλέσεως» που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ δεν είναι ολικής αλέσεως, αλλά είναι άσπρα ψωμιά που τους έχουν προσθέσει καραμελόχρωμα!


Πηγή: healthynews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια