Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν θα πιστεύετε ποιό επάγγελμα έχει μεγάλη ζήτηση σε Αμερική και Ιταλία…


Μέσα στα επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση σε ΗΠΑ και Ιταλία φαίνεται να είναι οι… εξορκιστές!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, γιατί όπως αναφέρει και η  Daily Telegraph, υπάρχει μεγάλη ανάγκη από κληρικούς της Καθολικής Εκκλησίας που τελούν εξορκισμούς, με τα περιστατικά των αιτούντων εξορκισμού να είναι πολυάριθμα και τους ήδη υπάρχοντες ιερείς να μην τα βγάζουν πέρα.

Ο Βάλτερ Κασκιόλι, ψυχολόγος και επιστημονικός σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Εξορκιστών, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Βατικανό, μίλησε στην Ιταλική La Stampa, λέγοντας ότι «Η έλλειψη εξορκιστών αποτελεί κρίσιμο πρόβλημα. Είναι αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης του αριθμού όσων κατέχονται από το διάβολο και πρέπει να τους αντιμετωπίσουν οι εξορκιστές». 

Ο ίδιος παραδίδει μαθήματα εξορκισμού στο πανεπιστήμιο Ateneo Pontificio Regina Apostolorum, όπου σύμφωνα με έρευνες στο 1% των ανθρώπων που θεωρούν τους εαυτούς τους δαιμονισμένους απαιτείται όντως εξορκισμός, με το υπόλοιπο ποσοστό να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τον ιερέα «είναι επικίνδυνο να υποτιμούμε ένα φαινόμενο που προκαλείται από τις άμεσες ενέργειες του διαβόλου, αλλά και από την υποχώρηση της πίστης και των αξιών».

Τα επιχειρήματά του στηρίζουν και οι δύο κορυφαίοι εξορκιστές των ΗΠΑ, ο πατέρας Γκάρι Τόμας και ο πατέρας Βίνσεντ Λάμπερτ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν εξίσου μεγάλο θέμα, καθώς δεν προλαβαίνουν να εξορκίσουν όλους όσους το χρειάζονται. Να σημειωθεί ότι ο εξορκισμός αποτελεί επιπλέον καθήκον που πληρώνεται ξεχωριστά, όπως αυτά του αγιασμού και άλλων μυστηρίων.


Πηγή: voicenews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια