Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς θα ανακουφιστείτε άμεσα από τον πόνο στα αυτιά;


Ο πόνος στο αυτί είναι ένας από τους πιο ενοχλητικούς πόνους και μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν για αρκετές ημέρες. Δείτε μερικούς πρακτικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τον πόνο στο αυτί.

Αν έχετε μπουκωμένη μύτη ρωτήστε το γιατρό αν κρίνει σκόπιμο να πάρετε ένα αποσυμφορητικό. Τα αποσυμφορητικά έχουν την ιδιότητα να ανακουφίζουν την πίεση στο αυτί που μπορεί να μας προκαλέσει πόνο.

Τα αποσυμφορητικά μπορούν να ληφθούν από το στόμα ή ρινικά. Συχνά, όταν η μύτη σας είναι βουλωμένη, είναι πιθανό να νιώθετε πίεση και πόνο στο αυτί. Τα φάρμακα αυτά είναι αποτελεσματικά στη μείωση της πίεσης και την ανακούφιση από τον πόνο στο αυτί. Επιπλέον η αγωγή για την αποσυμφόρηση της μύτης, βοηθάει ώστε να μην επιμολύνεται το αυτί από τα μικρόβια που βρίσκονται στη ρινική κοιλότητα.

Αν ο πόνος επιμένει, μπορείτε να πάρτε κάποιο απλό παυσίπονο με παρακεταμόλη ή κάποιο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες, αφού συμβουλευτείτε το φαρμακοποιό ή το γιατρό σας. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν άμεσα τον πόνο στο αυτί, αφού συχνά αυτός οφείλεται σε φλεγμονή. Τα φάρμακα αυτά δεν σας απαλλάσσουν μόνο από τον πόνο, αλλά μειώνουν και το πρήξιμο μέσα στην κοιλότητα του αυτιού, γεγονός που συμβάλλει στην ωταλγία.

Οι ωτικές σταγόνες μπορούν επίσης να σας ανακουφίσουν. Οι σταγόνες για τα αυτιά αποτελούν έναν ήπιο και αποτελεσματικό τρόπο ανακούφισης του πόνου στο αυτί, σύμφωνα με το ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Ρωτήστε το γιατρό σας πριν από τη χρήση τους, για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλες για την περίπτωσή σας.

Αποφύγετε όσο μπορείτε την επαφή με το νερό. Όταν κάνετε μπάνιο στεγανοποιήστε τα αυτιά σας με ένα μπαμπάκι με λίγη βαζελίνη. Μην ξεχνάτε να σκουπίζετε τα αυτιά σας μετά το λούσιμο. Αν ο πόνος επιμένει πάνω από τρεις μέρες, επισκεφτείτε το γιατρό σας, καθώς μπορεί να χρειαστείτε αντιβίωση.


Πηγή: pathfinder.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια