"Να παραιτηθεί τώρα ο Νίκος Τόσκας... η κομαντατούρ της ΓΑΔΑ", Κείμενο αμετροέπειας και οργανικής σύγχυσης από την Εφημερίδα των Συντακτών

Το κείμενο που θα διαβάσετε αναρτήθηκε στην εφημερίδα των συντακτών από τον πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμμη, με τίτλο: "Να παραιτηθεί τώρα ο Νίκος Τόσκας".

"Προφανώς οι οργανώσεις των συνταξιούχων ήθελαν, ως έχουν συνταγματικό δικαίωμα, να πορευτούν έως το Μέγαρο Μαξίμου και να εκδηλώσουν το θυμό τους για τη λιτότητα.

Δηλαδή, το πολύ πολύ να μούντζωναν συμβολικά την κυβέρνηση και να έριχναν και καμιά πέτρα.

Και κάποιοι από τους επικεφαλής της Αστυνομίας έστησαν μια ωραία και φαντασμαγορική για τα κανάλια παγίδα στην κυβέρνηση εκτοξεύοντας χημικά εναντίον των ηλικιωμένων διαδηλωτών, επειδή λίγες δεκάδες από αυτούς έσπρωχναν με τα χέρια τους τα καθέτως παραταγμένα λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ που τους έκλειναν το δρόμο προς το κυβερνείο.

Η παραίτηση του αρμοδίου υπουργού Νίκου Τόσκα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη, ανεξάρτητα αν κι αυτός έπεσε θύμα των υφισταμένων του πολέμαρχων μπάτσων, όπως επίσης αναμένονται και οι ριζικές αλλαγές και εκκαθαρίσεις των βαθμοφόρων της Αστυνομίας που έστησαν τη νέα προβοκάτσια.

Είπαμε συμβιβασμοί, αλλά όχι και να κάνει κουμάντο η αντικυβερνητική φράξια της κομαντατούρ της Λ. Αλεξάνδρας".


Η θέση του bloko.gr

Πρώτον: Εάν ήθελαν να φτάσουν μέχρι το μέγαρο Μαξίμου και δεν τους άφησαν, η ευθύνη βαραίνει πρωταρχικά και κύρια τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί κλειστή την Ηρώδου Αττικού, ακόμη και τις "ασυννέφιαστες" από διαδηλώσεις ημέρες. Συνεπώς, αν κάποιος κατά τη λογική του συντάκτη του στοχευμένου κειμένου και μερικώς ιδεοληπτικού κατά την άποψη μας ώστε να μην του αποδώσουμε επίχρισμα υπαγορευμένου, θα έπρεπε να υποβάλει παραίτηση, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δεν επιτρέπει τον διαδηλωτή να μουτζώσει το Μαξίμου ή να ρίξει στο τσακίρ κέφι και καμιά πέτρα.

Αποδίδει στην αστυνομία φαντασμαγορικό κοντσέρτο προβοκατόρικης παγίδας, εκλαμβάνοντας ως θέσφατο την ανεπηρέαστη από γάγγραινες και χίμαιρες κοσμοαντίληψη του, όπως ειπείν οι πολέμαρχοι μπάτσοι και η κομαντατούρ της ΓΑΔΑ. 

Σε μια προσπάθεια επίδειξης υψηλής αριστεροφροσύνης, ο κ. Τρίμμης ξεχνά τα αυτονόητα. Όπως η κουλτούρα, η ανοχή  και η ευγένεια της αστράτευτης αριστεράς.