Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις του κλέφτη, τέσσερις, πέντε... Πόσες του κλέφτη;

Γράφει ο Νίκος Καραδήμας στο facebook και παραθέτοντας και σχολιάζοντας την φωτογραφία που βλέπετε.

"Ήρθε
στη χώρα μας, έκλεψε,έπεσε απ τον 1ο όροφο στην προσπάθειά του να ξανακλέψει,του παρείχαμε περίθαλψη και μετά.......φεύγει



Στην παρουσίαση της αναδιοργάνωσης της αστυνομίας στις 22 Σεπτεμβρίου, είχαμε θέσει το όλο ζήτημα της ουσιαστικά ατιμωρησίας του εγκλήματος στον κ. Τόσκα.

bloko.gr: Το ερώτημα είναι το εξής: Ένας προκάτοχος σας είχε κάνει αναφορά στην υπάρχουσα δομή της αστυνομίας, ως ο Ηλίας του 16ου. Θεωρώ ότι ήταν από τα λίγα εύστοχα τα οποία είχε διατυπώσει, αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτό κατά την άποψη μου. Σαφώς και αποσκοπείτε σε μια ποιοτική και σε μια ποσοτική αναβάθμιση και των υπηρεσιών και των στόχων και του αποτελέσματος. Όμως εδώ υπάρχει μια διάκριση, μια ειδοποιός διαφορά. Μπορεί για μας τα αποτελέσματα στο οργανωμένο έγκλημα και στην τρομοκρατία, να είναι αυτό το οποίο, για μας εννοώ και για την αστυνομία αλλά και για τους δημοσιογράφους, να είναι αυτό το οποίο, εμείς το χαρακτηρίζουμε ως ποιοτικό αποτέλεσμα, για τον πολίτη ωστόσο είναι ο ληστής, ο διαρρήκτης ο οποίος θα μπει στο σπίτι του, κ.ο.κ..

Εκεί έχουμε όμως μια φοβερά μεγάλη παθογένεια. Έχουμε ανακύκλωση της ίδιας ακριβώς μορφής του εγκλήματος. Δηλαδή η αστυνομία πιάνει κάποιους κακοποιούς, με το νέο μοντέλο εσείς ευελπιστείτε να πιάνετε και ακόμα περισσότερους, όμως οι Εισαγγελείς και η Δικαιοσύνη είτε τους αφήνουν ελεύθερους είτε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα προφυλάκισης απελευθερώνονται για λόγους αποσυμφόρησης των φυλακών.

Εκεί σκοπεύετε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνετε κάποια παρέμβαση για να αλλάξει το συγκεκριμένο μοντέλο απονομής δικαιοσύνης και το λέω γιατί θεωρώ ότι είναι σε απόλυτη συνάφεια με την προσπάθεια που κάνετε για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας. Ευχαριστώ.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καταρχάς ξέρετε πως δουλεύει σε ένα δημοκρατικό κράτος η δικαιοσύνη, ξέρετε το διαχωρισμό μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Όλα τα θέματα αυτά και οι συνέργειες συζητιούνται προφανώς. Υπάρχουν προβλήματα και από τη μεριά μας και από τη μεριά της απονομής της δικαιοσύνης. Δεν είμαστε σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο. Τα συζητάμε με το συναρμόδιο υπουργείο, το υπουργείο Δικαιοσύνης και αποσκοπούμε φυσικά στο να λειτουργήσει το όλο πλαίσιο μέσα σε ένα κράτος δικαίου το οποίο εγκαθιδρύει η νομοθετική εξουσία και το οποίο υλοποιεί σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις και την απονομή των νόμων η Ελληνική Αστυνομία και οι άλλες αρχές. Έτσι; Δεν θέλω να ωραιοποιήσω καταστάσεις, προβλήματα υπάρχουν, γίνεται όμως συνεχής προσπάθεια να βελτιώσουμε την απόδοση της Αστυνομίας σε ότι με αφορά -και πιστεύω και το άλλο υπουργείο- την απόδοση της δικαιοσύνης.

Πιστεύουμε ότι αυτές οι ποσοτικές αλλαγές, αυτές φαίνονται με μια πρώτη ματιά ότι είναι ποσοτικές αλλαγές, κόβεις και ράβεις. Οι ποσοτικές αλλαγές έχουν ποιοτικές προεκτάσεις. Ξέρετε πολύ καλά και το αναφέρω πάλι το παράδειγμα που είπα στην αρχή, άλλο το αστυνομικό τμήμα με τους δέκα ανθρώπους, άλλο το αστυνομικό τμήμα με τους είκοσι ανθρώπους. Το πρώτο παίρνετε τηλέφωνο και δεν έρχεται ποτέ το περιπολικό ενώ το δεύτερο έρχεται. Έχει τη πρακτική του σημασία."
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια