Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιός είπε, τι, στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά

Με την απομαγνητοφώνηση της τοποθέτησης του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΛΣΑΠ, Παναγιώτη Τσιάνου, στην Γενική Συνέλευση της ένωσης, απαντά ο συνδυασμός "Ενωση στην πράξη" στα όσα του καταλόγισε ο συνδυασμός "Μαζί για την Ενωση" ( εδώ ).


Αναλυτικά:

Μετά τα όσα καταλογίζει στον Γ.Γ. της ΕΠΛΣΑΠ Τσιάνο Παναγιώτη ο κ.Δριβάκος γνωστός και ως «συντονιστική επιτροπή», «συντακτική ομάδα» "Μαζί για την Ένωση" κτλ, κτλ. δεν έχουμε παρά να δημοσιεύσουμε αυτούσια την τοποθέτηση του Γ.Γ. –μαζί με τις διακοπές- στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αττικής – Πειραιά & Νήσων για τα δικά σας συμπεράσματα.

Άλλο ένα ψέμα του κ. Δριβάκου είναι ότι η τοποθέτηση του Γ.Γ. πραγματοποιήθηκε μετά το αποτέλεσμα για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής ενώ η αλήθεια είναι ότι έγινε πριν.... 

Θα μας επιτρέψετε να τροποποιήσουμε τον τίτλο από «Ρεσιτάλ μίσους και διχόνοιας …» σε «Ρεσιτάλ αλήθειας….».

12η Τακτική Γενική Συνέλευση

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τοποθέτηση Γ.Γ. ΕΠΛΣΑΠ Τσιάνου Παναγιώτη.
Είναι ευχάριστο που υπάρχει τόσο μεγάλη προσέλευση στη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας. Ίσως να είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώνονται τόσα μέλη σε Γενική Συνέλευση οποιασδήποτε Ένωσης στην ιστορία του συνδικαλισμού στο Λιμενικό.
  
Αλλά και εκτός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. λίγα Σωματεία έχουν την τύχη να συγκεντρώνουν τόσο κόσμο σε Γενική Συνέλευση. Στις μέρες που διανύουμε και ο συνδικαλισμός περνάει κρίση. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα να υπάρχει συμμετοχή. Αν και έχω κάποιους αστερίσκους όσον αφορά το κίνητρο αυτής της σημερινής συμμετοχής ορισμένων.

Θα προτιμούσα το κίνητρο να είναι το ειλικρινές «όλοι μαζί» που περιλαμβάνει διάλογο και συνδιαμόρφωση γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, παρά το κίνητρο να είναι «παραταξιακό».
 
Όλοι γνωριζόμαστε, λίγο έως πολύ εδώ μέσα και ξέρουμε ποιος είναι ο λόγος που ορισμένοι είναι εδώ σήμερα.

Θα ήθελα να τονίσω ορισμένα πράγματα αν και γνωρίζω ότι δε θα μεταπείσω κανέναν από αυτούς που προανέφερα. Δηλαδή αυτός που έχει έρθει εδώ σήμερα με κίνητρο αντίθετο από αυτά που θα όφειλε να έχει, είναι σχεδόν αδύνατο να τον μεταπείσω. Το γνωρίζω. Είναι πολύ δύσκολο να το κατορθώσω ακόμη και για τα αυτονόητα. Αυτό είναι παράξενο μεν αλλά από την άλλη πιστεύω ότι αξίζει να αναφερθώ σε ορισμένα πράγματα.

Έχετε μπροστά σας όλοι τον Διοικητικό Απολογισμό, βλέπετε το έργο αυτής της τριετίας, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει αυτό το έργο. Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο σήκωσε στις πλάτες του ένα δύσκολο έργο. Βέβαια υπήρχε και πολεμική εναντίον μας σε αυτή την τριετία και πρέπει αυτό να το γνωρίζετε.

Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο δεν παρέλαβε γραφεία, δεν παρέλαβε υπολογιστές, δεν παρέλαβε ούτε στυλό. Δεν παρέλαβε τίποτα απολύτως. Ξεκινήσαμε από το μηδέν.

Ξέρετε ποια ήταν η πρώτη ενέργεια που βρήκαμε μπροστά μας όταν παραλάβαμε την Ένωση; Θα μου επιτρέψετε να σας δείξω.Αυτή εδώ η ταμπέλα. 


Αυτή παραλάβαμε. Και το λέω κι ας μη μεταπείσω κανέναν από εσάς του «Μαζί για την Ένωση». Γιατί όμως το αναφέρω; Για να το ξέρετε όλοι τώρα πλέον. Να μην πει κανείς ότι δεν το γνώριζε και βρέθηκε σε μια παράταξη από άγνοια.

Κύριε Δριβάκο σας θυμίζει τίποτα αυτή η ταμπέλα; Πού είσαστε δε σας βλέπω... Συνήθως όταν μιλάω φεύγει...... Είναι γνωστό ότι αδυνατεί να με αντιμετωπίσει και ότι γενικώς δε σέβεται τους συνομιλητές. Έτσι αντιλαμβάνεται -όπως συνεχώς αναφέρει- «τη γιορτή» της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτή είναι η ταμπέλα της Ένωσης λοιπόν, την οποία βάλαμε στη ΙΙας Μεραρχίας στον Πειραιά, μόνο ένα μικρό χώρο παραλάβαμε εκεί τότε. Τα γραφεία μας στο Αρχηγείο τα κλείδωσε και μας πέταξε έξω, ενώ την ταμπέλα αυτή, όταν πήγε στη ΙΙας Μεραρχίας και την είδε, αφαίρεσε από την πόρτα, την πέταξε κάτω και την έσπασε. Τώρα το γνωρίζετε όλοι! Εάν θέλει ας έρθει στο βήμα να το διαψεύσει.

Ο κ. Δριβάκος λοιπόν, κατεβαίνει με παραταξιακό ψηφοδέλτιο αυτή τη φορά. Βέβαια το 2007 έλεγε ότι οι παρατάξεις που έκανε τότε ο Μαυρόπουλος αλλά και άλλοι -οι παλαιότεροι θυμόμαστε- ήταν διχαστικές.

Από εσάς που ήρθατε εδώ γι’ αυτόν δε θα μεταπείσω κανέναν σας για τη συνδικαλιστική δράση του κ. Δριβάκου. . Το ξέρω, δε σας ενδιαφέρει, δε σας απασχολεί που ήταν 20 χρόνια πρώτο βιολί στο συνδικαλισμό μας, ούτε τι έκανε αυτά τα 20 χρόνια, συνδικαλιστικά. Δε σας απασχολεί ότι πέρασε επί προεδρίας του φωτογραφική ρύθμιση να γίνεται η σειρά του Πλωτάρχες στα 24 ½  έτη αναίμακτα, δίχως ΣΕΜΑ, τη στιγμή  που οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας εκ ΔΥΛΣ γίνονται στα 28 έτη. Κάποιοι από αυτούς θα είναι και συνυποψήφιοί του.

ΔΙΑΚΟΠΗ (ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΚΑ) -Αυτά δε μας ενδιαφέρουν άλλος είναι ο σκοπός εδώ.

Εγώ θα τα λέω. Ποιος είναι ο σκοπός που ήρθες Νικολέτα μου;

(φωνή από το κοινό): Σας ενοχλεί; Σας ενοχλεί; Είναι ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης! Αν δε θέλετε να ακούσετε να περάσετε έξω.

Παρακαλώ, σας παρακαλώ ηρεμία! Ηρεμία! Ποιος είναι ο σκοπός που ήρθες Νικολέτα; Δε θες να γνωρίζεις σε ποια παράταξη κατεβαίνεις υποψήφια και ποιος είναι ο επικεφαλής;

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΚΑ: ΔΕ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ!

Είδατε που το έλεγα; Δεν σας απασχολεί. Παρόλα αυτά εγώ θέλω να τα γνωρίζετε.

Δε σας απασχολεί ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ κ.Δριβάκος Γεώργιος δεν είχε τη μάχιμη 5ετία και την έγραψε ψεύτικη; Σας απασχολεί ότι επιπλέον αυτού, έγραψε αυτά τα ψεύτικα χρόνια ενώ ήταν Πρόεδρος;

Τον είχαμε εκλέξει όλοι μας να είναι Πρόεδρος και δε σας απασχολεί ότι αυτός εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και έβγαλε μετάθεση στον εαυτό του, μιας και ήταν και εκπρόσωπος της ΠΟΕΠΛΣ στα Συμβούλια Μεταθέσεων; Δε σας απασχολεί ότι βρίσκεστε σε μια παράταξη όπου ο επικεφαλής πήρε «κάλπικη» μετάθεση στο Κ.Λ. Πειραιά εν συνεχεία τοποθετήθηκε στο Β’ ΛΤ Κερατσινίου και τελικά δεν πέρασε ούτε για μια καλημέρα από εκεί; Ας έρθει στο βήμα να το διαψεύσει!

Σας ενδιαφέρει να πούμε ότι ήταν Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ και ταυτόχρονα ήταν επί 10 μήνες περίπου άτυπα σε γραφείο Υπουργού;

Σας ενδιαφέρει να μιλήσουμε για την υπονόμευση στο βαθμολόγιο των Λιμενοφυλάκων;

Για τα 33 και 34 Σχολεία ΔΥΛΣ;

Να μιλήσουμε για το έγκλημα της μείωσης της Οργανικής Δύναμης;

Για τις τροποποιήσεις υπολογισμού εφάπαξ από το ΤΑΛΣ, τις οποίες αφού ψήφιζε στη συνέχεια έγραφε δημόσια ότι δεν έχει ιδέα;

ΔΙΑΚΟΠΗ (φωνή από το κοινό Νικολετα Κακα ) ΗΣΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ !

Θα σου απαντήσω και σε αυτό. Ναι ήμασταν μαζί. Το 2011 εκλέχθηκα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΛΣ για πρώτη φορά. Δεκαέξι μήνες μετά βρέθηκα στην αντιπολίτευση. Είδα και διαφοροποιήθηκα. Αυτό ήταν το «ήμασταν μαζί». Εντάξει; Συνεχίζω.

Να μιλήσουμε για το ασφαλιστικό; Ότι η δική του γενιά εξασφαλίστηκε και θεμελίωσε, ενώ οι άλλοι φάγαμε 20 χρόνια παραπάνω υπηρεσίας στο κεφάλι; Δε σας ενδιαφέρει ούτε αυτό;

Για τις μεταθέσεις; Για το τρελό αλισβερίσι της τότε ΠΟΕΠΛΣ με επικεφαλής τον τότε Πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ Δριβάκο Γεώργιο; Δε σας ενδιαφέρει;

ΔΙΑΚΟΠΗ (φωνή από το κοινό ΣΕΡΕΤΗ Γιώργου): ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Αφού δε σε ενδιαφέρει γιατί εξάπτεσαι Σερέτη; Πρέπει να ξέρεις ότι δεν ήρθες εδώ μόνο για να ψηφίσεις όπως σου είπαν… Στο είπαν γιατί μόνο γι’ αυτό σε θέλουν. Αλλά δεν είναι έτσι. Αν θέλεις έλα να πεις και τη δική σου γνώμη. Μπορείς να ζητήσεις το λόγο. Για αυτό ήρθαμε εδώ.

Μη δυσανασχετείτε κάποιοι! Αντιλαμβάνομαι ότι σας ενοχλούν οι αλήθειες. Ολοκληρώνω.

Αυτό που γίνεται σήμερα, το παραταξιακό ψηφοδέλτιο εννοώ, για μένα είναι θλιβερό και  ο κ.Δριβάκος φέρει την κύρια ευθύνη για το διχασμό μας.  

Και ενώ έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε εδώ για θέματα ουσίας κάποιοι δε θέλετε! Δε σας συμφέρει! Δε σας συμφέρει να μιλήσω για τα πεπραγμένα του κ. Δριβάκου και με τον τρόπο αυτό συμβάλετε στην προσπάθεια να τα επαναλάβει.

Σας ενοχλεί ορισμένους η αλήθεια! Οφείλω να σας πω ωστόσο ότι οι περισσότεροι την επιθυμούν και θα την επικροτήσουν.

ΔΙΑΚΟΠΗ (φωνή από το κοινό ΚΟΥΖΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ): Η ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ!
   
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο Βασίλη. 

Είμαι βέβαιος ότι δε θα γυρίσουμε στο παρελθόν.Εδώ θα 'μαστε και θα το δείτε. 

Εύχομαι καλή ψήφο, καλή επιτυχία σε όλους  τους υποψηφιους και καλά αποτελέσματα.

enosi-stin-praxi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια