Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aγαπητέ, απόστρατε δεν «υπάρχεις», καλύτερα να πεθάνεις!!!

Aγαπητέ απόστρατε δεν «υπάρχεις», καλύτερα να πεθάνεις!!! 
1. Ως γνωστόν με το «νόμο Κατρούγκαλου» απαγορεύεται εφεξής πλήρως οποιαδήποτε απασχόληση των συνταξιούχων, χωρίς να θίγεται η σύνταξη και επομένως και των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Μέχρι σήμερα προβλεπόταν η δυνατότητα απασχόλησης στις Σχολές και Κέντρα Εκπαίδευσης και μέχρι 10 ώρες εβδομαδιαίως. Είναι προφανές ότι αυτό εξυπηρετούσε τις εκπαιδευτικές ανάγκες, αφού είναι πολύτιμη η μετάδοση της εμπειρίας των εξειδικευμένων απόστρατων στους Δοκίμους Υπαστυνόμους, Ευέλπιδες, Ίκαρους κ.λ.π., σε γνωστικά αντικείμενα που είναι δεδομένο, ότι δεν μπορεί να διδάξει ο ιδιώτης-επιστήμονας. 

2. Τώρα με τη νέα ρύθμιση δεν υπάρχει η ευχέρεια διορισμού απόστρατων ως Καθηγητών, με αποτέλεσμα να πρέπει να καλούνται εν ενεργεία Στελέχη, τα οποία θα εγκαταλείπουν την Υπηρεσία τους για να σπεύδουν στις Σχολές και τα Κέντρα Εκπαίδευσης σε βάρος των κύριων καθηκόντων τους. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή δεν εξυπηρετείται ο δικαιολογητικός λόγος, που φαίνεται να θέλει να εξυπηρετήσει η ρύθμιση, δηλ. η καταπολέμηση της ανεργίας, αφού τη δουλειά αυτή, ούτως ή άλλως, δεν μπορεί να την κάνει κανένας ιδιώτης και μάλιστα νέος και άπειρος. Απλώς την ωριαία αποζημίωση θα την πάρει ο εν ενεργεία και όχι ο απόστρατος με τη μισή σύνταξη!!! Και το κυριότερο δεν είναι το οικονομικό, αλλά η περιφρόνηση και η περιθωριοποίηση που εισπράττει ο απόστρατος, ο οποίος τερματίζει ευδοκίμως τη σταδιοδρομία του σε μικρή μάλιστα ηλικία. 

3. Κατά συνέπεια η ρύθμιση τυγχάνει ατελέσφορος και απρόσφορος και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι επιχειρεί να λύσει, ιδίως στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές. Άλλωστε την εν λόγω λογική και αναγκαιότητα υπηρετούν και οι ρυθμίσεις του νόμου για τους Επίτιμους Αρχηγούς και Κλαδάρχες, ο οποίος προβλέπει την πρόσκληση αυτών για ομιλίες κ.λ.π. στα Κέντρα και Σχολές Εκπαίδευσης. 

Παρακαλείται λοιπόν ο Κύριος Κατρούγκαλος, στις επιστολές που στέλνει για τις μειώσεις των συντάξεών μας, να βάζει ως θέμα-τίτλο: «Αγαπητέ απόστρατε δεν υπάρχεις!!! Καλύτερα να πεθάνεις»!!!

του Νικ.Μπλάνη - Αντιστρατήγου ε.α

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια