Ζει σε ένα σπίτι 8 τ.μ. και δηλώνει απόλυτα ευτυχισμένη!Η Ντι Γουίλιαμς ζούσε σε ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων στο Πόρτλαντ, του Όρεγκον.

Όταν έγινε 40 ετών, υπέστη καρδιακή προσβολή και στο νοσοκομείο διαγνώστηκε με καρδιομυοπάθεια, μια κατάσταση που είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή της ζωής της, να αποβεί μοιραία.

Στην αίθουσα αναμονής του γιατρού, βρήκε ένα περιοδικό και διάβασε ένα άρθρο για τον Τζει Σάφερ, έναν άντρα που ζούσε σε ένα πολύ μικρό σπίτι.

Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε ότι δεν αξίζει πια να σπαταλάει το χρόνο της στις δουλειές του σπιτιού. Αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της και να την κάνει πιο απλή και πιο χαρούμενη.

Επικοινώνησε με τον Σάφερ και τις επόμενες μέρες συναντήθηκε μαζί του στην Αιόβα. Τα υπόλοιπα έγιναν… μόνα τους.

Η Ντι υποστηρίζει ότι έχει βρει την ειρήνη στο μικρό της σπίτι. Αισθάνεται λιγότερο αγχωμένη και πολύ πιο ζωντανή. Της αρέσει να μυρίζει το ξύλο και να ακούει τη βροχή να χτυπάει με μανία τη στέγη της.


Η Ντι πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει πίσω, στην προηγούμενη ζωή της, όχι μόνο το μεγάλο σπίτι με τα τρία υπνοδωμάτια αλλά και όλα σχεδόν τα υπάρχοντα της.

Αυτή τη στιγμή της ανήκουν μόνο 305 αντικείμενα που χωρούν στο 8 τετραγωνικών μέτρων σπίτι της. Δεν χρωστάει χρήματα στις τράπεζες, εργάζεται μόνο λίγες ώρες της ημέρας αφού δεν έχει ανάγκη πολλά χρήματα και ταξιδεύει συχνά για να επισκεφτεί τους καλούς της φίλους.

Μάζεψε από τα σκουπίδια ένα βιτρό παράθυρο, το οποίο είχε πετάξει ο ένας ιερέας, και γι’ αυτήν, έγινε θησαυρός. Επιπλέον, έχει κρεμάσει στην πόρτα της για κουδούνι ένα λουρί αγελάδας!


Τα μηνιαία έξοδα της είναι περίπου οκτώ δολάρια.

Όσο για τις δουλειές του σπιτιού, η Ντι υποστηρίζει ότι χρειάζεται περίπου δέκα λεπτά για να καθαρίσει ολόκληρο το σπίτι της!

Στον πάγκο της κουζίνας της έχει τοποθετήσει εστία γκαζιού. Δεν έχει όμως φούρνο αλλά ούτε και ψυγείο. Στη σοφίτα της έχει ένα πραγματικά μεγάλο κρεβάτι και ένα μεγάλο παράθυρο να την ξυπνάει τα πρωινά! 


Ο νεροχύτης της κουζίνας αποτελείται από μια κεραμική λεκάνη και μια κανάτα. Τα νερά συγκεντρώνονται σε ένα βάζο μέσα στο ντουλάπι. Η Ντι απλά πρέπει να θυμάται να το αδειάζει.


Το μπάνιο της έχει νιπτήρα και τουαλέτα. Δεν έχει όμως τρεχούμενο νερό. Όταν θέλει ντους, επισκέπτεται τους γείτονες. 

Ο μικρός γείτονας της Ντι, ο Όλιβερ, λατρεύει να παίζει στο μικρό της σπίτι. Μαζί φτιάχνουν έναν λαχανόκηπο δίπλα στο σπίτι της.


Με τη βοήθεια ενός ηλιακού πάνελ τροφοδοτεί το σπίτι της με ενέργεια. Έτσι μπορεί να λειτουργεί το φορητό υπολογιστή της. Η Ντι κατασκεύασε το σπίτι της το 2004 με τη βοήθεια των καλών της φίλων.


Πηγή: dinfo.gr