Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο "δαίμων του τυπογραφείου" χτύπησε στην αστυνομία αφήνοντας "ορφανή" για δεύτερη φορά την 6χρονη στον Τύρναβο

Ενα "δεν" που εκ παραδρομής δεν γράφτηκε στο δελτίο τύπου της αστυνομίας για την υπόθεση της 6χρονης που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στον Τύρναβο...έκανε δυο φορές "αγνώστων στοιχείων" το μικρό κοριτσάκι.

Στο πρώτο δελτίο τύπου αναφερόταν ότι "οι βιολογικοί γονείς του παιδιού εντοπίστηκαν".

 Ελα όμως που δεν έχουν εντοπιστεί! 

Για περισσότερα ειδησεογραφικά site της Αθήνας, τουλάχιστον , οι βιολογικοί γονείς είχαν βρεθεί, αφού το σχετικό δελτίο τύπου αυτό ανέφερε, να όμως που τελικά ο "δαίμων του τυπογραφείου" αλλάζει την είδηση! 

Ετσι σύμφωνα με το διορθωμένο δελτίο:

Συνελήφθησαν, χθες (03-10-2016) το πρωί στον Τύρναβο Λάρισας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41, 42 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αρπαγής ανηλίκων, της υπόθαλψης εγκληματία, της παράβασης το νόμου περί ναρκωτικών και της κλοπής.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία το ζεύγος κατακρατεί ανήλικο κορίτσι που δεν είναι βιολογικό τους τέκνο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 42χρονου και της 41χρονης, στον Τύρναβο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε ανήλικο κορίτσι, ηλικίας περίπου 6 ετών, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, το οποίο όπως εξακριβώθηκε δεν αποτελεί βιολογικό τέκνο του ζευγαριού, ενώ δεν διακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των βιολογικών του γονέων και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κατά την έρευνα στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους (29) γραμμαρίων,
  • δύο τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • ρολόι χειρός και
  • δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατά τη προσέγγιση των αστυνομικών στην οικία, διέφυγε από αυτή ο τρίτος δράστης, ηλικίας 34 ετών, αφαιρώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, ενώ ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην παραπάνω περιοχή.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης των κ. Ανακριτών Λάρισας, για τα αδικήματα της συγκρότησης – διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες τον απέκρυπταν στην οικία τους.

Το όχημα βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.
Οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για τον προσδιορισμό των στοιχείων ταυτότητας του κοριτσιού, καθώς και για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες περιήλθε στην κατοχή του ζευγαριού συνεχίζονται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

και η είδηση όπως "έπαιξε":
Εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των βιολογικών γονέων του 6χρονου κοριτσιού που βρέθηκε να ζει με ένα ζευγάρι τσιγγάνων σε οικισμό στον Τύρναβο Λάρισας. 

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Λάρισας, οι πραγματικοί γονείς είναι γνωστοί και ερευνάται κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε το παιδί στον οικισμό.

Οι γονείς δεν έχουν δηλώσει την εξαφάνιση ή αρπαγή του ανήλικου κοριτσιού που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «διακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των βιολογικών του γονέων και οι έρευνες συνεχίζονται «για την εξακρίβωση των συνθηκών τις οποίες περιήλθε στην κατοχή του ζευγαριού».

Στο σπίτι όπου έμενε το κοριτσάκι συνελήφθησαν οι φερόμενοι ως γονείς του, ένας 42χρονος και μια 41χρονη, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενοι για αρπαγή ανηλίκων, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και κλοπή.

Παράλληλα, κατηγορούνται και για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς φιλοξενούσαν έναν 34χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης των ανακριτών Λάρισας για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Μόλις είδε τους αστυνομικούς, ο 34χρονος έκλεψε το Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός 37χρονου και προσπάθησε να εξαφανιστεί, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα στην ίδια περιοχή. Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν μια συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 29 γραμμαρίων, δύο τηλεκάρτες με υπολείμματα ηρωίνης, ένας φορητός υπολογιστής, ένα ρολόι και δύο κινητά που εκτιμάται ότι είναι προϊόντα κλοπών. 

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια