Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τίμησαν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας με πολλά γκολ. 6-1 κέρδισαν οι αστυνομικοί της Ροδόπης τους Βούλγαρους συναδέλφους τους

Η 20η Οκτωβρίου, εκτός από ημέρα εορτασμού του Αγίου Αρτεμίου, είναι η ημέρα που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ως θεσμό για την προσφορά του στο

 κοινωνικό σύνολο. Στα πλαίσια των σχετικών εορτών, που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 17-20 Οκτωβρίου, την Πέμπτη και ώρα 12:00 μμ διεξήχθη φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής μεταξύ των ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κίρτζαλι Βουλγαρίας. 
Νωρίτερα στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, τελέστηκε δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 250 φίλαθλοι, μεταξύ τους και οι νεοεισαχθέντες δόκιμοι αστυφύλακες, οι οποίοι χειροκρότησαν την προσπάθεια των συναδέλφων τους, αλλά κι άλλοι φίλοι του ποδοσφαίρου. Φυσικά παρόντες ήταν και οι αστυνομικοί διευθυντές Ροδόπης και Κίρτζαλι αντίστοιχα, δηλαδή από το νομό Ροδόπης ο Μιχάλης Σεβδυνίδης. Επίσης, το παρόν έδωσαν και οι Νίκος Μενεξίδης, γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής ΑΜ-Θ, και Λάμπρος Τσιάρας, αστυνομικός υποδιευθυντής Ροδόπης, ενώ παραβρέθηκε και ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Τάσος Καραολάνης, καθώς η ΠΑΕ Πανθρακικός, στα πλαίσια της αγαστής της συνεργίας με την αστυνομία Ροδόπης, παραχώρησε το ΔΑΚ για τον αγώνα. 
Στο τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις μεταξύ παικτών και αστυνομικών διευθύνσεων, κι έπειτα παρατέθηκε γεύμα στους πρωταγωνιστές της ημέρας. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι αστυνόμοι έγιναν «ένα» και φωτογραφήθηκαν από κοινού, προκειμένου να αναδείξουν την ενότητά τους ως θεσμού.

Το αγωνιστικό κομμάτι
Εμφανώς καλύτερη, ποιοτικά και από άποψη αντοχών, παρουσιάστηκε η Ροδόπη. Με εντεκάδα που μέσα είχε αρκετούς εν ενεργεία ερασιτέχνες αθλητές της ΕΠΣ Θράκης, οι αστυνόμοι μας «φιλοδώρησαν» από νωρίς με τέρματα την αντίπαλη εστία. 
Τα γκολ ξεκίνησαν από τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου, όταν ο Κώστας Πασχάλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε για το 1-0, κι έκτοτε στον πίνακα τον σκόρερς προστέθηκαν και οι Θανάσης Τσιπλακίδης στο 2-0 και στο 4-0, Γιώργος Ροδουσάκης στο 3-0 και στο 5-0 και Χρήστος Δούκας στο 6-0. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν, προκειμένου το σκορ να μη διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Παγκάλ Ντραγκάνωφ.

Για την αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης, υπό τις οδηγίες του κ. Τσιμπουργκένη, αγωνίστηκαν ως βασικοί οι: Αλμανίδης, Τσιπλακίδης Θ., Κολάκης, Τσιτσεράκης, Τσαλίδης, Δούκας, Πασχάλης, Τσιπλακίδης Σ., Ροδουσάκης, Παπαγεωργίου, Γούσιος, και ως αναπληρωματικοί οι: Βοζνίδης, Τσορμπατζόγλου, Βουτσάς, Τουφεξής, Τσιλιγκαρίδης, ενώ διαιτητές ήταν από την ΕΠΣ Θράκης οι: Γκράνας, Δημητριάδης, Ρόιδος.

Π. Τσιμπουργκένης: «Όλοι μαζί, πολίτες και αστυνομία, μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο»
Στα γήπεδα αλλά και στην υπηρεσία βρίσκεται χρόνια τώρα ο Παναγιώτης Τσιμπουργκένης, προπονητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Ροδόπης. Για την συγκεκριμένη μέρα δίνει τις ευχές του: «Χρόνια πολλά σε όλους μας. Χαιρόμαστε που έχουμε τους ανθρώπους κοντά μας. Σήμερα γίνεται προς τιμή της γιορτής της αστυνομίας με τη γείτονα χώρα ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι όλοι μαζί, πολίτες και αστυνομία, μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και να είμαστε όσο το δυνατό πιο αγαπημένοι, γιατί περνάμε δύσκολες ημέρες», αναφέρει, ενώ για την ιδιαιτερότητα και τη δυσκολία του επαγγέλματος του αστυνόμου προσθέτει πως «είμαστε υποχρεωμένοι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να κάνουμε τη δουλειά μας. Κάποιες φορές είμαστε αρεστοί και κάποιες άλλες όχι. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας. Ο αστυνομικός για μένα είναι ο «υπηρέτης» του πολίτη και πρέπει να δίνει τα πάντα γι’ αυτόν τον σκοπό».

xronos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια