Πώς μια 24χρονη «ξήλωσε» κύκλωμα αδίστακτων μαστροπών

Οι μαστροποί σπαταλούσαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε στοιχηματικά παιχνίδια ενώ αγόραζαν τακτικά πολυτελή σπορ αυτοκίνητα και κατοικίες. «Αρχηγοί» φέρονται δύο Έλληνες ηλικίας 49 και
37 χρόνων, οι οποίοι με την βοήθεια «εξωτερικών» συνεργατών στην Ουκρανία, έφερναν νεαρές γυναίκες με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας στη χώρα μας.
Όταν αυτές έφθαναν εδώ τις φυλάκιζαν σε έξι διαμερίσματα, τους άρπαζαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και έπειτα τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής της Αθήνας.
Τις «αντιδραστικές» τις πουλούσαν αντί… 3.000 ευρώ σε 31χρονο Αλβανό, προκειμένου να τις «τιθασεύσει» και να τις εξαναγκάσει να εκπορνευτούν για λογαριασμό του.
  Μία τέτοια περίπτωση «αγοραπωλησίας» αποτέλεσε την αφορμή εξάρθρωσης του κυκλώματος.
Η 24χρονη κοπέλα από την Ουκρανία αντέδρασε στις επιθυμίες των αρχηγών και πουλήθηκε στον 31χρονο Αλβανό, ο οποίος την μετέφερε σε διαμέρισμα στο Περιστέρι.
Εκεί την ξυλοφόρτωνε και την βίαζε καθημερινά για να κάμψει τις αντιστάσεις της.
Την περασμένη Τετάρτη η κοπέλα κατόρθωσε να αποδράσει από την «φυλακή βασανιστηρίων» και να απευθυνθεί σε αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες αρχηγοί, δύο γυναίκες από την Ουκρανία 61 και 22 χρόνων, μία 49χρονη από τη Βουλγαρία ενώ αναζητείται ο 31χρονος Αλβανός και δύο γυναίκες από την Ουκρανία.
Η 22χρονη συλληφθείσα από τη Ουκρανία είχε αναλάβει τον εντοπισμό των γυναικών-θυμάτων, οι οποίες βρίσκονταν στην Ουκρανία σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση εύρεσης νόμιμης εργασίας στην Ελλάδα με μεγάλες οικονομικές απολαβές, τις έπειθε να έλθουν.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και προσήχθησαν άλλες 11 αλλοδαπές. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.310 ευρώ, τα 11 διαβατήρια των γυναικών που εξανάγκαζαν να εκπορνευτούν, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν την λειτουργία των οίκων ανοχής, πλήθος αποδείξεων πληρωμών δελτίων στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων και δύο αυτοκίνητα.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπίστωσαν ότι οι «αρχηγοί» σπαταλούσαν ή ξέπλεναν μεγάλο μέρος των πορνικών εσόδων σε τυχερά παιχνίδια και κυρίως σε στοιχηματισμό , αλλά και στη μεγάλη ζωή…

thetoc.gr - Παναγιώτης Σπυρόπουλος