Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει 1,3 δισ. και οδηγεί τη χώρα στη νέα ψηφιακή εποχή

Ζούμε στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, ή Ψηφιακής Επανάστασης, όπου η Τεχνολογία αλλάζει τα πάντα με καταιγιστικό ρυθμό. Σε μια
εποχή όπου όλοι, μέσω ενός smartphone, ενός tablet, ή ενός Η/Υ, είμαστε πάντα «συνδεδεμένοι» και που επαναστατικές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο που ξέρουμε. Facebook, LinkedIn, Airb’n’b, e-banking και πολλά ακόμα δεν αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητάς μας πριν από 10 χρόνια. Μέσω του Internet απολαμβάνουμε πλέον μεγαλύτερη διασύνδεση, διευκόλυνση στην επικοινωνία και έχουμε ελεύθερη πρόσβαση σε απεριόριστο όγκο πληροφοριών. Από τη μια στιγμή στην άλλη, μικρές επιχειρήσεις απέκτησαν λόγο και πρόσβαση σε μεγάλες αγορές. Καινούργιες ιδέες σε συνδυασμό με τη ραγδαία πτώση του τεχνολογικού κόστους, έφεραν στο προσκήνιο start ups με τις καινοτομίες τους αλλάζουν όλους τομείς της βιομηχανίας και της καθημερινής ζωής.

Γιατί χρειαζόμαστε Δίκτυα Νέας Γενιάς;

Στη νέα εποχή, όπου η τεχνολογία φέρνει «επαναστατικές» τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η νανοτεχνολογία, το Internet of Things, τα αυτόματα οχήματα κτλ. και το Διαδίκτυο έχει κεντρικό ρόλο, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι χρειαζόμαστε δίκτυα του μέλλοντος, ή Δίκτυα Νέας Γενιάς, όπως είναι ευρύτερα γνωστά.
Αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας να χειριστεί την εξέλιξη της τεχνολογίας, προκειμένου να αποκτήσει νέες τεχνολογικές υποδομές που θα δώσουν πραγματική ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης. 




Ο Όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί τα δίκτυα του μέλλοντος

Οι επενδύσεις σε Δίκτυα Νέας Γενιάς οπτικών ινών είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και απαραίτητη συνθήκη για την τεχνολογική ανάπτυξη μιας χώρας, επηρεάζοντας βασικούς τομείς της οικονομίας της.
Ο μεγαλύτερος επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα παραμένει ο Όμιλος ΟΤΕ, αφού μόνο την περασμένη πενταετία, οι επενδύσεις στη χώρα ξεπέρασαν τα €2 δισ. Παράλληλα, πραγματοποιεί νέες επενδύσεις σε υποδομές και νέες τεχνολογίες, για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σταθερής, κινητής, ευρυζωνικότητας και συνδρομητικής τηλεόρασης. Ο Όμιλος έχει ήδη εξαγγείλει για την επόμενη τετραετία, επενδύσεις ύψους €1,3 δισ. μόνο στην Ελλάδα, δημιουργώντας τα  δίκτυα του μέλλοντος και προσφέροντας στους καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες στο σταθερό και το κινητό.

Συνεχής ανάπτυξη νέων δικτύων σταθερής και κινητής 

Στη σταθερή τηλεφωνία, ο Όμιλος ΟΤΕ, έχει ήδη εγκαταστήσει συνολικά πάνω από 52.000χλμ οπτικών ινών σ’ όλη τη χώρα, παρέχοντας πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές με την πληθυσμιακή κάλυψη να αυξάνεται σε 42%. Ήδη, συνολικά περίπου 5.400 Καμπίνες είναι διαθέσιμες για VDSL υπηρεσίες με πάνω από 3.000 χιλιόμετρα  οπτικών ινών να έχουν εγκατασταθεί από το 2010. Πλέον, πάνω από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες έως 50 Mbps. Επιπλέον, αυξήθηκε σημαντικά η χωρητικότητα του Εθνικού Δικτύου Κορμού, διασφαλίζοντας την άψογη διαχείριση του συνεχώς αυξανόμενου όγκου κίνησης δεδομένων του Διεθνούς & Εθνικού Internet.
Στην κινητή τηλεφωνία, ο όμιλος έχει αυξήσει την πληθυσμιακή κάλυψη 4G σε 85%, προσφέροντας σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές υπερυψηλές ταχύτητες mobile internet, παραμένοντας Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό. Στις αρχές του 2015, ο Όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην εμπορική διάθεση και δικτύου 4G+. Η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G+, έφθασε ήδη το 64%. Πλέον διαθέτει εμπορικά ταχύτητες έως και 375Mbps, ενώ σύντομα θα φτάσει έως και τα 500 Mbps, ταχύτητες που πρώτος ο Όμιλος ΟΤΕ παρουσίασε στην Ελλάδα. 
Επιπλέον, η νέα υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster, που συνδυάζει την ταχύτητα της σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης, με την ταχύτητα των δικτύων 3G & 4G, μέσω της τεχνολογίας Hybrid Access προσφέρει γρηγορότερο Internet με τελικές ταχύτητες έως και 100Mbps 





Τεχνολογία Vectoring για 100 Mbps στο σπίτι άμεσα και σε προσιτές τιμές

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας είναι μέχρι το 2020 να υπάρχουν υποδομές για να παρέχουν υπηρεσίες με ταχύτητες 30 Μbps σε όλους τους πολίτες και πρόσβαση σε ταχύτητες 100 Mbps. για το 50% των πολιτών. Σύμφωνα και με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο απώτερος στόχος μέχρι το 2025 είναι ΟΛΟΙ να έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες τουλάχιστον 100 Μbps.
Για τον Όμιλο ΟΤΕ, τη μόνη εταιρεία που ουσιαστικά έχει επενδύσει στην ανάπτυξη δικτύων Νέας γενιάς στην Ελλάδα, τελικός στόχος είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber to the Home), κάτι που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του. 
Απαραίτητος ενδιάμεσος σταθμός στην πορεία αυτή είναι η άμεση εισαγωγή της τεχνολογίας VDSL Vectoring στο δίκτυο πρόσβασης. Το VDSL-Vectoring είναι μία τεχνολογία η οποία επιτρέπει ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες internet πάνω από τις γραμμές VDSL. Με το VDSL Vectoring μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και με λελογισμένο κόστος δίκτυο οπτικών ινών μέχρι τις γειτονιές και να προσφερθούν ταχύτητες 100 Μbps άμεσα (και 300 Mbps έως το 2018), σε προσιτές τιμές και σε ένα πολύ μεγάλο μέρος των καταναλωτών.
Συνεπώς, σύμφωνα με το πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, έως το 2020, τουλάχιστον το 50% των Ελλήνων θα έχει πρόσβαση σε ταχύτητες internet 100 Mbps μέσω σταθερού internet και πάνω από το 70% μέσω συνδυασμού σταθερού και κινητού internet.
Αντίθετα από την όποια κριτική έχει ασκηθεί πρόσφατα, το vectoring δεν αποτελεί υποκατάστατο του Fiber to the Home, της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι. Στην επόμενη φάση εξέλιξης, το ίδιο δίκτυο θα επεκταθεί και οι οπτικές ίνες θα φτάσουν μέχρι το σπίτι, προσφέροντας ταχύτητες τουλάχιστον 1 Gbps.






.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια