Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δανία: Μαχητής του ISIS ο 25χρονος που πυροβόλησε αστυνομικούς

 http://a.abcnews.com/images/International/AP_DenmarkSynagogue_CC_4x3_992.jpg
Ένας νεαρός Δανός που πυροβόλησε εναντίον δύο αστυνομικών στην Κοπεγχάγη ήταν "στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους" μετέδωσε σήμερα το "πρακτορείο" Amaq,
το προπαγανδιστικό όργανο των τζιχαντιστών.

"Ο δράστης της επίθεσης που έβαλε στο στόχαστρο την αστυνομία της Κοπεγχάγης (...) διέπραξε αυτήν την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις να πληγούν οι χώρες του συνασπισμού που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ", ανέφερε το Amaq.

Ο 25χρονος, που σύμφωνα με τον δανέζικο Τύπο ονομαζόταν Μέσα Χότζιτς και είχε γεννηθεί στη Βοσνία, φέρεται ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης πυροβόλησε εναντίον δύο αστυνομικών και ενός περαστικού, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών. Κατάφερε να διαφύγει αλλά εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης στα προάστια της πρωτεύουσας.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Δανίας, ο 25χρονος φαίνεται ότι διατηρούσε δεσμούς με μια τζιχαντιστική ομάδα και ήταν "συμπαθών" προς το ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια