Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα capital controls και η "χαλάρωση" της ποινικής δίωξης εκτίναξαν τις ληστείες στη βορειοανατολική Αττική, Τι λένε αξιωματικοί της ασφάλειας και πως λειτούργησε η ΔΙΑΣ

Καταιγίδα μεταμεσονύχτιων κατά κανόνα διαρρήξεων αλλά και ληστειών σε σπίτια κυρίως της βορειοανατολικής Αττικής καταγράφει σε καθημερινή βάση το αστυνομικό δελτίο συμβάντων. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ασφάλειας που μίλησαν στο bloko.gr, η συχνή αναγγελία έκτακτου ειδικού δελτίου θύελλας έχει και αίτιο και αιτιατό. Και κυρίως, βάσεις εξόρμησης.

Ως πηγή του προβλήματος προσδιορίζεται η ανεξάντλητη δεξαμενή νέων κάθε τόσο εισβολέων από τους καταυλισμούς των Ρομά. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, συγκροτήθηκαν εκ του προχείρου αλλά και οργανωμένες συμμορίες, αμέσως μόλις οι γενεσιουργοί "προπάτορες" τους διαπίστωσαν ότι πολύς κόσμος μετέφερε τα χρήματα του από τις τράπεζες στο μαξιλάρι. Λίγο καιρό μετά την επιβολή των capital controls, αυξήθηκαν ραγδαία σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, οι συμμορίες των Ρομά που κάθε βράδυ πραγματοποιούν εξορμήσεις από τα δυτικά, προς τα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής. 

Έχει επίσης διαπιστωθεί, ότι δεν λαμβάνουν ούτε καν προληπτικά μέτρα. Δηλαδή πηγαίνουν στους προεπιλεγμένους στόχους με τα ... δικά τους αυτοκίνητα και με τηλέφωνα τα οποία αντιστοιχούν στα ονόματα τους. Στο ερώτημα του bloko.gr γιατί γίνεται όλο αυτό; η απάντηση είναι πως δεν τους απασχολεί η όποια ενδεχόμενη σύλληψη τους, καθώς και να πιαστούν και για όσες ληστείες να κατηγορηθούν, το πολύ πολύ να εκτίσουν 6μηνες ποινές φυλάκισης. Γι αυτό και η μέριμνα τους είναι να χτυπήσουν και να εκφοβίσουν, όχι να σκοτώσουν. Σε μια πρόσφατη περίπτωση που χτυπήθηκε με γροθιά ηλικιωμένη γυναίκα στην περιοχή της Κινέττα για να πει που ήταν τα χρήματα, αλλά εξαιτίας των προβλημάτων υγείας προκλήθηκε  εσωτερική αιμορραγία και εξέπνευσε, γίνεται καταφανές όπως λέγεται, ότι η πρόθεση δεν ήταν ανθρωποκτόνος. Οι συγκεκριμένοι δράστες εξαφανίστηκαν.

Πολύ πρόσφατα, και με δεδομένο το καθημερινό σαφάρι ορδών από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά, οι επικεφαλής ομάδας της ομάδας ΔΙΑΣ αντιπαρέταξαν πάνω στην εθνική και στην αττική οδό για μια εβδομάδα ισχυρές δυνάμεις στις εξόδους από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά, με αποτέλεσμα όπως τουλάχιστον δηλώνεται, να παρατηρηθεί κάθετη πτώση στους συναγερμούς σπιτιών και στις επιδρομές των συμμοριών.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια