Πιο δίκαια και αναλογικά τέλη κυκλοφορίας υπόσχεται ο Αλεξιάδης

Σε τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσερχόμενος το Σάββατο σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, δεσμεύθηκε ότι θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά σε σχέση με την περσινή χρονιά, μιλώντας και για τα αυτοκίνητα που δεν είχαν πάρει πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια:  
Κάντε λίγη υπομονή. Αυτό που μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από την προηγούμενη χρονιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν πάρει πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να πάρουν.
Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης αναγνώρισε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση των πολιτών: 
Ο ΕΝΦΙΑ είναι η απόδειξη ότι αυτά που δημοσίευαν και αναπαρήγαγαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης ήταν ψέματα. Ο ΕΝΦΙΑ στο ποσοστό 92% είναι ο ίδιος, λιγότερος ή μέχρι δέκα ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Βεβαίως και είναι ένα πρόβλημα ο ΕΝΦΙΑ, γενικά η υπερφορολόγηση των πολιτών, προσπαθούμε στο νέο πλαίσιο ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να μειώσουμε αυτή την υπερφορολόγηση.
efsyn.gr