Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τα Δημόσια ΙΕΚ - Όλες οι ειδικότητες


Αύριο στις 14:00 ανοίγει το σύστημα για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας και κλείνει την επόμενη Δευτέρα 12/9/2016. Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι δεν θα δοθεί παράταση.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (εδώ).  

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις αφορούν εγγραφή, μετά από διαδικασία επιλογής, στο Α’ εξάμηνο ειδικοτήτων που έχουν προκηρυχθεί στα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2016Β.

Όσοι καταρτίζονται ήδη σε κάποια ειδικότητα σε Δημόσιο ΙΕΚ και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εγγραφής παρακαλούνται να απευθύνονται στο ΙΕΚ φοίτησής τους για την εγγραφή τους στο νέο εξάμηνο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των αιτήσεων και του νέου σπουδαστικού έτους, δήλωσε: «Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ξεκινάει το νέο σπουδαστικό έτος 2016-2107, ενισχύοντας τον θεσμό των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε νέες ειδικότητες στην περιοχή προτίμησής τους οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Στόχος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι το υψηλό επίπεδο Δημόσιας Δωρεάν Κατάρτισης και η άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας».


Δείτε όλες της ειδικότητες ανά περιοχή εδώ