Έρευνα: Οι άντρες πιο απρόσεκτοι στο σεξ με τις όμορφες γυναίκες


Λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό έχουν οι άντρες με γυναίκες που τις βρίσκουν ελκυστικές αναφέρει νέα μελέτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον και από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ ζήτησαν από 51 άνδρες ηλικίας 18 έως 69 ετών να αναφέρουν πόσο πρόθυμοι θα ήταν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις με 20 γυναίκες, βάση ασπρόμαυρων φωτογραφιών του προσώπου τους.

Οι απαντήσεις τους έδειξαν ότι ήταν πολύ πιο πρόθυμοι να κάνουν σεξ με μία υποθετική σύντροφο όταν αυτή ήταν εκπληκτικά όμορφη, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «BMJ Open».

Αν και μελέτη είναι μικρή, τα ευρήματά της ενισχύουν εκείνα πολλών προγενέστερων μελετών οι οποίες έχουν δείξει ότι θυσιάζουμε τα μέτρα αυτοπροφύλαξης στο σεξ όταν ο ερωτικός σύντροφος είναι ελκυστικός.

Μάλιστα η παρούσα μελέτη έδειξε ότι «οι άνδρες είναι πρόθυμοι να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό με τις ελκυστικές γυναίκες, ακόμα κι αν πιστεύουν ότι είναι πιθανό να φέρουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα» δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Αναστασία Ελευθερίου, από το Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον.

Πάντως, οι άνδρες που βρίσκονταν σε μόνιμη, αποκλειστική σχέση και όσοι ήταν νεώτεροι είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν πως θα χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό.


Πηγή: healthview.gr