Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο σκαμνί σήμερα οι γονείς της μικρής Άννυ που δολοφονήθηκε άγρια

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρόκειται να καθίσουν σήμερα οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ανατριχιαστικής δολοφονίας και
της εξαφάνισης του πτώματος της 4χρόνης Άννυ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Απριλίου του 2015. Ο πα-τέρας της μικρής Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (γνωστός ως Σάββας), ο φίλος του Νικολάι καθώς και η μητέρα του άτυχου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του με αυτόν τον αποτρόπαιο τρόπο θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
Με το βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο Σάββας και ο Νικολάι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού και η Δημητρίνα Μπορίσοβα για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος.
Κατηγορούμενος στη δίκη είναι ακόμα ένα πρόσωπο, φίλος της μητέρας ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.
Η υπόθεση έχει νούμερο ένα στο πινάκιο και η διαδικασια αναμένεται να αρχίσει στις 9:00 σήμερα το πρωί με την κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων οι οποίοι θα δικάσουν την υπόθεση.

Η διαδικασία ωστόσο ενδέχεται να διακοπεί για λίγο γιατι σύμφωνα με πληροφοριες ο Νικολάι (Νασίφ Αχμέντοφ) έχει κληθεί στις 10:00 στο Συμβούλιο Εφετών για το ζήτημα της συνέχισης ή μη της προσωρινής του κράτησης.
Παράλληλα η πλευρά της υπεράσπισης του Νικολάι ενδέχεται να θέσει και το θέμα της μη μετάφρασης του παραπεμπτικού βουλεύματος στα Βουλγαρικά.
Σημειώνεται πως σε κάθε περίπτωση η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό διότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης τόσο για τον πα-τέρα όσο και για τη μητέρα της μικρής Άννυ συμπληρώνεται σε περίπου δύο μήνες.

Τι έλεγε το παραπεμπτικό βούλευμα :
Στο συμπέρασμα πως ο 27χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ ήταν ιδιαίτερα βίαιος, χωρίς ίχνος στοργής και αγάπης για το ίδιο του το σπλάχνο, κατέληξαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας οι οποίοι έστειλαν τους κατηγορούμενους στο εδώλιο
Ο κατηγορούμενος, μη δείχνοντας ίχνος μεταμέλειας, εξακολουθεί να αρνείται πως σκότωσε το τετράχρονο αγγελούδι, υποστηρίζοντας ότι τη βρήκε να κείτεται δίπλα του νεκρή. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός από τους δικαστές, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο 27χρονος -σε ήρεμη ψυχική κατάσταση- σκότωσε την ανήλικη Αννυ με τρόπο που δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από την ανάκριση και εν συνεχεία με ανατριχιαστικό τρόπο εξαφάνισε το πτώμα της.
Οι δικαστές έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσωπικότητα και στη συμπεριφορά του 27χρονου κατηγορουμένου, για τον οποίο επισημαίνουν ότι ήταν ιδιαίτερα βίαιος με το παιδί, το οποίο συχνά εξύβριζε και χτυπούσε. Όπως υπογραμμίζουν, όχι μόνο δεν ήταν κατάλληλος για την εποπτεία και τη φροντίδα της, αλλά ήταν και επικίνδυνος εξαιτίας του τρόπου ζωής και της συμπεριφοράς του. Μάλιστα, σύμφωνα με ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία περιλαμβάνεται στα στοιχεία της δικογραφίας, ψυχίατρος που τον εξέτασε διέγνωσε -μεταξύ άλλων- έλλειψη μεταμέλειας και αδιαφορία για την κακομεταχείριση άλλων, ευερεθιστότητα, επιθετικότητα, δολιότητα από επανειλημμένα ψεύδη και ένα διάχυτο πρότυπο περιφρόνησης και παραβίασης των δικαιωμάτων των άλλων.
Παράλληλα, ο ψυχίατρος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κατηγορούμενος δεν έπασχε από ψυχική νόσο, ζήτημα ωστόσο για το οποίο αφήνει μικρό παράθυρο αμφιβολίας δεύτερη πραγματογνωμοσύνη. Την ίδια στιγμή, από τα στοιχεία της δικογραφίας ο 27χρονος φέρεται να μην έδρασε μόνος του, καθώς στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα βρέθηκε διάσπαρτο το γεννητικό υλικό του 30χρονου φίλου του Νασίφ Αχμέντοφ (σ.σ.: Νικολάι), αλλά και βιολογικό υλικό ενός τρίτου, άγνωστου προσώπου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια