Τί είπε ο Νίκος Τόσκας για Εξάρχεια, περιπολικά και πυροσβεστικά αεροσκάφη


O Νίκος Τόσκας μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου,  προανήγγειλε και άλλες αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη δήλωσή του ότι «θα τελειώσω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε:

«Ξέρετε ποια είναι η λογική απάντηση, το γιατί δεν τα κάνατε παλιά. Μετά από 25 χρόνια για πρώτη φορά έγινε επιχείρηση οργανωμένη, συστηματική, “κόψαμε” τα κεφάλια της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών στα Εξάρχεια. Είχαμε δει άλλες επιχειρήσεις, με τα ΜΑΤ να μπαίνουν μέσα, με τις κάμερες προτοποθετημένες των καναλιών. Κάνανε μία επιχείρηση “σόου" και φεύγανε. Δεν επιδιώκουμε τέτοιου είδους επιχειρήσεις, χωρίς αποτέλεσμα και για επικοινωνιακούς λόγους».

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε στα Εξάρχεια, με αυτήν την επιχείρηση που κάναμε και με άλλες που θα ακολουθήσουν, σε μία περιοχή που είχε γίνει ο “σκουπιδότοπος”, το “χαλί”, κάτω από τα οποίο πετάγονταν όλα τα προβλήματα της Αθήνας».

«Παλεύουμε με τα ψέματα»

Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ως προς την κατάσταση που επικρατεί για τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία.

Όπως ανέφερε ο κ. Τόσκας, «έχει αγγίξει κύρια την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η αμέλεια τόσων ετών, με αποτέλεσμα τα περισσότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη να είναι της δεκαετίας του ’70, θα μπορούσαν να είχαν αντικατασταθεί, να έχουν συμπληρωθεί, υπάρχουν ορισμένα που αγοράστηκαν το 2001. Επρεπε να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι, παλεύουμε με τα ψέματα. Ηρωική η προσπάθεια των πιλότων και των πυροσβεστών».

«Τα αστυνομικά αυτοκίνητα», είπε, «έχουν πάνω από 400.000 χιλιόμετρα το καθένα, δεν νομίζω κανένας από εμάς να έχει αυτοκίνητο τέτοιου είδους. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Χθες υπέγραψα διαγωνισμό με χρήματα που βρήκαμε από εκτροπή κονδυλίων ευρωπαϊκών από άλλους σκοπούς που δεν χρειάζονταν, για να αγοράσουμε 350 αυτοκίνητα».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε πως άλλοι 700 αστυνομικοί θα βγουν σε περιπολία έως το τέλος του μήνα, σημειώνοντας ότι θα ενισχυθούν το κέντρο της Αθήνας, η δυτική Αττική και η Αμεση Δράση.