Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λογισμικό για την παραποίηση αποδείξεων - Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας

Παράνομο λογισμικό, με το οποίο παραποιούσαν τις αποδείξεις, προκειμένου να γλιτώνουν φόρους και ΦΠΑ, εντόπισαν στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά την έφοδό τους σε δεκατρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Γλυφάδα, Άλιμο και Βόρεια Προάστια.
Οι αστυνομικοί με τη συνδρομή του Τμήματος Ψηφιακών Πειστήριων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και παρουσία Εισαγγελικών λειτουργών πραγματοποίησαν τους ελέγχους σήμερα το πρωί στα καταστήματα, αλλά και στην εταιρεία, που είχε προμηθεύσει το λογισμικό στα μαγαζιά.
Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ταμειακές μηχανές, πλήθος μονάδων αποθήκευσης, περιφερειακών υπολογιστών και φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις).

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι ταμειακές μηχανές θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση των δεδομένων και τα φορολογικά στοιχεία θα υποβληθούν σε επεξεργασία για να διαπιστωθεί το ύψος της φοροδιαφυγής.
Η παραποίηση του λογισμικού και των φορολογικών μηχανισμών αφορούσε στην αλλοίωση των φορολογικών δεδομένων, με παρέμβαση σε αυτά, προκειμένου να εμφανίζονται μειωμένα έσοδα και να αποφεύγεται η απόδοση των προβλεπόμενων φόρων στο Δημόσιο.
Επίσης σε δύο καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και πενήντα φυσίγγια πυροβόλου όπλου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια