Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο!
Στην Ελλάδα μπορεί να βρίσκεις δουλειά πολύ δύσκολα, σε άλλες χώρες όμως δε μπορείς να φανταστείς σε τι απασχολούν τον κόσμο και το πόσες περίεργες δουλειές υπάρχουν που δεν έχουμε ακούσει ποτέ!


Οι πιο παράξενες δουλειές στον κόσμο:

Αξιολογητής δυσοσμίας


Συνήθως αυτές οι θέσεις εργασίας υπάρχουν σε εταιρείες που φτιάχνουν μαστίχες και οδοντόκρεμες και η δουλειά αυτών των ανθρώπων είναι να μυρίζουν την αναπνοή του δοκιμαστή μέχρι να μυρίσουν την φρεσκάδα της μέντας και όχι μια άσχημη αναπνοή.

Υπεύθυνος για πάπιες

Μερικά ξενοδοχεία προσλαμβάνουν άτομα για να ασχολούνται αποκλειστικά με τις πάπιες που έχουν στην λίμνη τους και να τις παρατάσσουν να κάνουν τις βόλτες τους γύρω από τον προαύλιο χώρο.

Δημιουργοί πορτραίτων από στάχτη


Υπάρχει μια εταιρεία στην Βιρτζίνια η οποία προσλαμβάνει καλλιτέχνες για να φτιάχνουν πορτραίτα από στάχτες και μάλιστα νεκρών.

Επαγγελματίες απολογητέςΆκουσον άκουσον! Υπάρχουν εταιρείες στην Ιαπωνία που προσλαμβάνουν άτομα για να ζητούν συγγνώμη και να απολογούνται εκ μέρους άλλων ανθρώπων.

Προθερμαντής κρεβατιών

Κι όμως καλά κατάλαβες, υπάρχουν ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο που προσλαμβάνουν άτομα για να κυλιούνται επάνω στα κρεβάτια των πελατών, ώστε να τα προθερμαίνουν.

Επαγγελματίες υποκινητές παγόβουνων

Ναι ναι υπάρχουν άτομα που κάνουν και αυτή τη δουλειά, ώστε να μην συγκρούονται τα πλοία με τα παγόβουνα και προφανώς όλα χάρη στον Τιτανικό.

Επαγγελματίας ενδυματολόγος ελεφάντωνΑυτή η θέση εργασίας υπάρχει στην Sri Lanka και ο σκοπός τους είναι να καταφέρουν να ντύσουν φαντασμαγορικά τους ελέφαντες  για διάφορες επίσημες τελετές.

Επαγγελματίας συνοδηγός

Η κυβέρνηση στην Ινδονησία έχει περιορίσει κάποιες λωρίδες κυκλοφορίας μόνο σε αυτοκίνητα με 3 ή περισσότερα άτομα, λόγω του υπερπληθυσμού. Φτωχοί άνθρωποι από τα περίχωρα της πόλης επωφελούνται από αυτό με την «προσφορά» τους σε οδηγούς προκειμένου να οδηγούν στις «γρήγορες λωρίδες».


«Σπρώχτες» ανθρώπων στα τρένα


Αν βλαστημήσατε την ώρα και τη στιγμή που το τρένο ή το μετρό ήταν γεμάτο κόσμο, καλύτερα ξανασκεφτείτε το! Στην Ιαπωνία υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να  φροντίζουν να μη χάσει κανείς το τρένο, στριμώχνοντας όσο περισσότερους επιβάτες μπορούν μέσα στα βαγόνια.

Babysitter στρουθοκαμήλων

Στη Νότια Αφρική που έχουν πολλές στρουθοκαμήλους και τις έχουν πολύ ψηλά, αντί για να προσλαμβάνουν babysitters για τα παιδιά τους, προσλαμβάνουν για τις στρουθοκαμήλους τους.

Ελεγκτής κοτόπουλων

Τώρα θα μου πεις και που είναι το περίεργο. Το περίεργο λοιπόν είναι ότι υπάρχουν άτομα που η μόνη τους δουλειά είναι να ελέγχουν το φύλο από τα νεογέννητα κοτοπουλάκια.

Blockers πινακίδων αυτοκινήτων


Στην Τεχεράνη, κάποιες συγκεκριμένες ημέρες επιτρέπονται να κυκλοφορούν μόνο συγκεκριμένοι αριθμοί πινακίδων αυτοκινήτων, οπότε υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πληρώνονται για να στέκονται απλά μπροστά από την πινακίδα ενός σταματημένου αυτοκινήτου, με σκοπό να την καλύπτουν.Πηγή: list25.com