«Πολεμικό» κλίμα στις φυλακές

«Πολεμικό» είναι το κλίμα που κυριαρχεί στους κόλπους της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων έναντι των μεθόδων και πρακτικών που εφαρμόζει το υπουργείο Δικαιοσύνης …ερήμην
τους, όπως καταγγέλλεται.

Η κατάσταση στον χώρο των φυλακών είναι έκρυθμη και αύριο συγκαλείται στον Κορυδαλλό έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας με την συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων οργάνων της χώρας.

Από τις φυλακές Αλικαρνασσού στο έκτακτο συνέδριο θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του σωματείου, Νίκος Φιλιππάκης, και ο γραμματέας, Λευτέρης Αγγελάκης.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των συνδικαλιστών του κλάδου αποτέλεσε η εν κρυπτώ, όπως καταγγέλλουν, απόφαση του υπουργού και του γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής-όχι τυχαία- για τις αποσπάσεις-μεταθέσεις και τοποθετήσεις δέκα συναδέλφων τους, χωρίς καν να προηγηθεί υπηρεσιακό συμβούλιο.

Όπως καταγγέλλουν, με μία υπογραφή και χωρίς να προηγηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε με το έτσι θέλω να «καθαρίσει» συναδέλφους τους.
Συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν αυθαίρετη και αυταρχική την ενέργεια του υπουργείου και εκφράζουν την άποψη ότι αυτό είναι μόνο η αρχή σε μία διαδικασία στοχοποίησης συναδέλφων τους.

Το θέμα αυτό δεν αποτελεί και το μοναδικό σημείο τριβής τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Όπως τονίζουν, έχουν κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και προειδοποιήσεις, οι οποίες έχουν πέσει όλες στο κενό με το υπουργείο να περιχαρακώνεται στην λογική του «αποφασίζουμε και διατάσσομαι». 

cretalive.gr