Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι μειώσεις και το άνοιγμα της ψαλίδας στα ειδικά μισθολόγια, Σχόλιο αστυνομικού

Ειδικά μισθολόγια : Φαίνεται πως η κυβερνηση δεν επιλεγει την άμεση μειωση στους εργαζομενους που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια.
Με
στόχο τον εξ ορθολογισμό και την μειωση των κατηγοριών στα ειδικά μισθολόγια επιλέγει την αναπροσαρμογή και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών με το κατώτερο προσωπικό.
Επίσης η ενδεχόμενη κατάργηση του χρονοεπιδόματος και η αντικατάσταση του με 16 μισθολογικά κλιμάκια αποσκοπεί στην μείωση των εισοδηματικών απολαβών για τους νεοπροσληφθέντες. Τέτοια κλιμάκια εφαρμοζόταν στις τάξεις των συνοριοφυλάκων παλιότερα. Η σχετική διαφοροποίηση ήταν ο πολλαπλασιαστικός συντελεστής που στα πρώτα ήταν κατά πολύ μικρότερος και έφτανε στα ανώτερά του να υπερτερεί.
Η κυβέρνηση επιλέγει λοιπόν διαφοροποιησεις αλλά σε καμία περίπτωση με αυτά που ακούμε για τεράστιες μειώσεις σε όλο το προσωπικό. Κρατήσαμε απο την αρχή συγκρατημένη στάση ώστε η τοποθέτησή μας να βασίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα. Αυτό και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.


του Παναγιώτη Χαρέλα, προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ

το κείμενο που αποτέλεσε αφορμή για το σχόλιο

Το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνονται οι νέες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, θα εισάγει η κυβέρνηση στη Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς αποτελεί υποχρέωση στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. Η ρυθμίσεις αφορούν 188.000 δημοσίους υπαλλήλους και αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή έως τον Νοέμβριο, ώστε να εφαρμοστούν από 1ης Ιανουαρίου 2017. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι βασικοί άξονες των αλλαγών που έχουν κλειδώσει είναι: - Από τα 20 ειδικά μισθολόγια θα πάμε στα 8, με ομογενοποιήσεις στους βασικούς επαγγελματικούς κλάδους - Η ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στον βασικό μισθό και η διατήρηση των τεσσάρων επιδομάτων στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Παράλληλα συζητείται η κατάργηση του χρονοεπιδόματος, η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία 16 μισθολογικών κλιμακίων. - Με την καταβολή υψηλών επιδομάτων στόχος είναι να αμείβονται καλύτερα οι διευθυντές και οι τμηματάρχες και να ανοίξει η ψαλίδα των κλιμακίων - Θα υπάρξει επανυπολογισμός μισθών αλλά για τους παλιούς δεν θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές. - Η οικονομική στήριξη συγκεκριμένων κλάδων που τα χρόνια του μνημονίου είχαν μεγάλες απώλειες. - Το πακέτο πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο, δηλ. να μην απαιτούνται νέα κονδύλια που θα δημιουργήσουν «μαύρη τρύπα» σε μια κρίσιμη στιγμή. Στα ειδικά μισθολόγια υπάγονται: - Δικαστικοί λειτουργοί -Προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους - Ιατροδικαστές - Μέλη ΔΕΠ - Μέλη ΤΕΙ - Ερευνητές - Προσωπικό ΚΕΠΕ - Ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες - Καθηγητές Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας - Προσωπικό παιδαγωγικού ινστιτούτου - Γιατροί ΕΣΥ -Διπλωματικοί Υπάλληλοι - Αρχιερείς - Μουσικοί - Ένστολοι (Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Στρατιωτικοί)

www.dikaiologitika.gr


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια