Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο χυμός που εξουδετερώνει το λίπος!


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS ONE δείχνει πώς μπορούμε να «εξουδετερώσουμε» ένα λιπαρό γεύμα με συγκεκριμένο χυμό.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια διαπίστωσαν ότι ο χυμός από γκρέιπφρουτ (χωρίς πολτό) είναι αποτελεσματικότερος από το νερό στη διατήρηση του βάρους έπειτα από την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς σε ποντίκια. Χώρισαν τα πειραματόζωα σε έξι υποομάδες και τους έδιναν συγκεκριμένη ποσότητα λιπαρών και συνολικών θερμίδων για 100 ημέρες. Έπειτα από κάθε «γεύμα» τους έδιναν είτε χυμό από γκρέιπφρουτ διαλυμένο σε νερό (σε διαφορετικές συγκεντρώσεις) ή νερό.

Όσα ποντίκια κατανάλωναν τα περισσότερα λιπαρά και έπιναν στη συνέχεια το χυμό πήραν κατά 18% λιγότερο βάρος και παράλληλα, σε σύγκριση με τα ποντίκια που έπιναν νερό παρουσίασαν σημαντική πτώση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους.

Τα συστατικά του γκρέιπφρουτ αλληλεπιδρούν συγκεκριμένα με τα λιπαρά ώστε να «αποτρέψουν» την αύξηση του βάρους. Γι΄αυτό το λόγο στα ποντίκια που δεν κατανάλωναν πολλά λιπαρά δεν παρατηρήθηκε σημαντική επίδραση στο βάρος έπειτα από την κατανάλωση του χυμού.

Το ίδιο δεν έχει διαπιστωθεί σε ανθρώπους από τους ερευνητές, ωστόσο από τη στιγμή που είναι όξινος χυμός επιδρά θετικά στη μείωση βάρους.


Πηγή: healthynews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια