Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χάθηκαν τέσσερις άνθρωποι και δεν μιλά κανείς

Μέσα στις πολλές μάχες που καλείται να δώσει η κυβέρνηση, ανηφορίζοντας για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπάρχει και μια μάχη που την έχασε ήδη από τα
αποδυτήρια
Από την πρώτη κιόλας κακοκαιρία του φετινού χειμώνα, το κράτος απέδειξε την πλήρη αδυναμία του να επιδείξει ακόμη και στοιχειώδη ανακλαστικά, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μεγάλες περιοχές της χώρας και να θρηνούμε ήδη τέσσερις νεκρούς.

Η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί εδώ και μήνες σε μάχες επικοινωνίας και τεχνητών αντιπαραθέσεων με τα κανάλια, με τους φοροφυγάδες, με τους δανειστές και με τα ανάλγητα διευθυντήρια της Ευρώπης και ξέχασε εντελώς οτι υπάρχουν και οι Έλληνες, που περιμένουν την βοήθεια του κράτους, όταν ξεσπάσουν φυσικές καταστροφές.

Η κρατική μηχανή ήταν απούσα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, αφήνοντας μόνους τους τους άνδρες της Πυροσβεστικής να παλεύουν με τις φλόγες.

Με τις πρώτες φθινοπωρινές καταιγίδες χάθηκαν ήδη τέσσερις ζωές και μέσα σε δυο μέρες χάθηκαν περιουσίες εκατομμυρίων και κινδύνευσαν ζωές στη μισή Πελοπόννησο, στα μισά Επτάνησα και στη μισή Βόρεια Ελλάδα.

Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση σκέφτηκε και πάλι μόνο τις κάμερες κι έστειλε ένα ελικόπτερο με δύο υπουργούς στη Μεσσηνία για να αποχωρήσουν άπρακτοι και με σκυμμένο το κεφάλι από την αγανάκτηση που εισέπραξαν.

Έχοντας στραμμένη την προσοχή της στη μάχη κατά της διαπλοκής και στις λίστες - φαντάσματα με τους φοροφυγάδες, η κυβέρνηση ξέχασε την μάχη της γαλότσας, με την οποία κάποτε κέρδισε εκλογές ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ενώ και ο ίδιος τις θεωρούσε χαμένες.

Ακόμη κι ο Βασίλης Λεβέντης κατάλαβε τι σημαίνει για την κυβέρνηση η αδυναμία της να διαχειριστεί την κακοκαιρία και τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό. Αντιθέτως δείχνουν ακόμη και σήμερα οτι δεν το έχουν καταλάβει οι συναρμόδιοι υπουργοί, που μιλούν για την καταστροφή σαν να συνέβη σε άλλη χώρα.

Το μόνο που σώζει την κυβέρνηση, είναι οτι αντίστοιχα υποτονικές είναι και οι κινήσεις της αντιπολίτευσης, που δεν δείχνει να ξυπνά, ούτε από τις φωνές των βουλευτών της που διαμαρτύρονται, εισπράττοντας την οργή των κατοίκων των περιοχών που χτυπήθηκαν από τις καταιγίδες.

Αν αυτές οι καταστροφές συνέβαιναν σε άλλη κυβέρνηση θα είχε χαλάσει ο κόσμος. Αλλά αυτή είναι η μοναδική επιτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο μεγάλο κακό κι αν συμβεί, το θεωρούμε πλέον φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Κάποτε καιγόταν παππούς από αναμμένο μαγκάλι και ξέσπαγε πολιτικός σεισμός στη Βουλή. Τώρα χάθηκαν τέσσερις άνθρωποι κι αγνοείται άλλος ένας, κι είναι απλώς Παρασκευή...



του Βασίλη Χιώτη
ΘΕΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια