Αρχιεπίσκοπος Κρήτης : Ναι στη φιλοξενία των προσφύγων, όχι στην ξενοφοβία και τον φανατισμό

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σημειώνει ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε και να απορρίπτουμε τους πρόσφυγες αν δεν τους γνωρίσουμε

“Οχι”
στο φόβο, “ναι” στη φιλοξενία των προσφύγων και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων ανεξάρτητα από το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία τους, λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πατρίς ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος τονίζοντας ότι απειλή για τη χώρα μας δεν είναι οι μουσουλμάνοι αλλά οι φανατικοί και οι εχθρικοί άνθρωποι απ’ όπου και αν προέρχονται.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σημειώνει ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε και να απορρίπτουμε τους πρόσφυγες αν δεν τους γνωρίσουμε και σημειώνει ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία αρκεί να σέβονται τη χώρα που τα φιλοξενεί και να τα σεβόμαστε κι εμείς.

“Ιδιαίτερα στον σημερινό κόσμο η συνύπαρξη των λαών είναι απαραίτητη. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι φανατικοί και επικίνδυνοι, ο φόβος δεν ωφελεί κανέναν” τονίζει.

"Ολοι οι μουσουλμάνοι δεν είναι το ίδιο. Μερικοί από αυτούς είναι πολύ φανατικοί, ενώ άλλοι όχι. Εξαρτάται πολύ από το ήθος και την ποιότητα των ανθρώπων.  Απειλή για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της είναι οι φανατικοί και εχθρικοί. Σαφώς και πρέπει κανείς να μην απειλεί τον άλλον. Οσοι το κάνουν αυτό είναι λάθος, όποιοι κι αν είναι. Δεν μπορούμε πάντως να κρίνουμε τους ανθρώπους αυτούς αν δεν τους γνωρίσουμε πρώτα, αν δεν μιλήσουμε μαζί τους και μετά να βγάλουμε συμπεράσματα. Πιστεύω όμως ότι δεν χρειάζεται να φοβούμασθε κανέναν. Μόνον να αγαπούμε, να σεβόμαστε, όχι να φοβούμασθε. Ο φόβος δεν ωφελεί κανέναν”, τονίζει ο ίδιοςcretalive.gr
.