Αλεξιάδης: Δεν είναι δυνατόν να απαλλάξουμε το "Χαμόγελο του Παιδιού" από τον ΕΝΦΙΑ

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα απαλλαγής του ''Χαμόγελου του Παιδιού'' από τον ΕΝΦΙΑ ούτε κι άλλων ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που δέχτηκε από τον βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος με αφορμή τα 57.313,31 ευρώ που καλείται να πληρώσει το “Χαμόγελο του Παιδιού” τόνισε ότι «η πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό της οργάνωσης» και ρώτησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απαλλαγή του “Χαμόγελου του Παιδιού” από τον ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως η απαλλαγή του εν λόγω ιδρύματος προσκρούει μεταξύ άλλων στην έλλειψη λίστας που να διαχωρίζει τα αμιγώς φιλανθρωπικά ιδρύματα από τα γενικά Νομικά Πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Επίσης, υποστήριξε ότι με τη βοήθεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, επιχειρείται τώρα να γίνει καταγραφή και πιστοποίηση των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

 «Οι δράσεις του υπουργείου Εργασίας, αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, έχει προχωρήσει σε πρωτοφανή μέτρα, ειδικά αυτή την περίοδο της οικονομικής στενότητας, για να βοηθήσουμε αυτά τα ιδρύματα και αυτά τα παιδιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Μακάρι να μπορούσαμε να απαλλάξουμε αυτά τα ιδρύματα. Είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε αυτές τις ρυθμίσεις και προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο δίκαια» σημείωσε.

Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι ΕΝΦΙΑ πληρώνουν τα εν λόγω ιδρύματα μόνο για τα ακίνητα που μισθώνουν κι έχουν έσοδα από αυτά κι όχι για όσα χρησιμοποιούν για το σκοπό τους και την κάλυψη των αναγκών τους.

protothema.gr