Ξεχωριστό μισθολόγιο θέλουν οι στρατιωτικοί;

1. Είδαμε την τροπολογία για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών. Ακούσαμε και τις δηλώσεις ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ότι το ΥΕΘΑ έχει εξασφαλίσει τα
απαιτούμενα ποσά από εξοπλιστικά κονδύλια (Απορίας άξιον: Τα λύσαμε τα αμυντικά μας προβλήματα και θα μειώσουμε τους εξοπλισμούς;;).

2. Εδώ μπαίνει το πρώτο ερώτημα: Τα υπόλοιπα υπουργεία από που θα τα βρουν; Να κόψουν και αυτά από τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους;; Η Αστυνομία να μην αγοράζει περιπολικά και το Λιμενικό σκάφη;; Και τι θα γίνει με την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση;;

3. Ως συνέχεια έρχεται το ψευτοδίλημμα: Γιατί οι στρατιωτικοί πρέπει να συμπαρασύρονται από τα υπόλοιπα Υπουργεία; Αφού το ΥΕΘΑ έχει βρει τα χρήματα και τους σχετικούς κωδικούς, γιατί να μην προχωρήσει μόνο του στην εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Και προχωράνε ακόμη περαιτέρω: Γιατί να μην καταρτιστεί ένα μισθολόγιο μόνο για τους στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να μείνουν έξω οι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί; Με αυτό τον τρόπο θεωρούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι θα μπορούν να επιτυγχάνουν καλύτερες αποδοχές, αφού το κόστος θα είναι μικρότερο. Και δεν θα έχουν τους υπόλοιπους «τροχοπέδη» στις επιδιώξεις τους.

4. Τέλος «πλασάρουν» και το ψέμα ότι αυτοί κερδίζουν δίκες και αγώνες, αγνοώντας τις επιτυχίες του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος (στο παρελθόν οι ίδιοι έλεγαν ότι χάρις σ΄αυτό πήραμε λεφτά) και ότι «η ισχύς εν τη ενώσει» Η ιδιοτέλεια σε όλο της το μεγαλείο. Δυστυχώς!!!Αναδημοσίευση ιδιαίτερα επίκαιρου κειμένου του Νίκου Μπλάνη αντιστράτηγου αστυνομίας ε.α. που είχε αναρτηθεί στο σάιτ staratalogia.blogspot.gr, στις 6 Φεβρουαρίου.
.